16/4 Makarora

Vad vaknade vi till idag?! Jo regn och en himmel som var igenkorkad av alla trista moln. Man såg inte ens glasiären. Det hade inte varit så kul att gå där idag men en perfekt dag för att sitta på en buss hela dagen. Dock stannade vi till vid Lake Matheson eller Mirror lake som den kallas. En klar dag speglar sig nämligen bergen och skogen i vattnet. Men eftersom vädret inte var så fint idag så fick vi inte uppleva detta. Vi får nöja oss med att titta på bilder hur det skulle sett ut där.

 

Vägen från Franz Josef till Makarora är en av dom mest natursköna bilfäderna här från regnskog till beg, till stora sjöar. Tyvärr såg vi inte så mycket av detta heller pga det dåliga vädret och för att rutorna på bussen immade igen hela tiden. Vi stannade sen till vid Blue pools. Först fick man gå en lång hängbro för att komma in till vattnet. Och det var inte vilket vatten som helst. Det var helt blått (därav namnet), det var typ bassängvatten fast ännu blåare. Riktigt häftigt.

 

Vi kom sen fram till Makarora, staden som ligger i Middle of nowhere. Alla vi tjejer från Sverige fick sova i samma mysiga stuga, det var kul. Det hade nu slutat regna så jag, Emelie, Emma och Sara gick på spökvandring i skogen. Träden hade nämligen mossa på sig som hände ner och skogen såg lite spöklik ut därför kallas den spökskogen.

 

På kvällen hade vi kareoke i baren där vi bodde. Jag hade verkligen inte tänkt ställa upp men rätt var det är så ropar dom mitt och Emelies namn i mikrofonen. 2 killar från bussen Brandon och Joel hade då anmält oss i smyg så det var bara att grabba tag i micken och köra. Det blev faktiskt riktigt kul till slut. Vi har blivit ett sånt himla härligt gäng på bussen nu och imon måste vi säga hej då till alla, för jag och Emelie ska stanna 2 nätter i Wanaka och alla andra ska vidare direkt till Queenstown. Lite sorgligt faktiskt.



Vattenfall, kolla in vattnet det ar sa himmla klart!




Blue pools



Blue pools


Kareoke




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0