3-4/4 Aukland, Nya Zeeland

3-4/4 Aukland, Nya Zeeland

Så har vi nu kommit fram till Aukland på Nya Zeeland. Flygningen gick bra, vi sov hela resan. Det var inte alls mycket folk på planet, max 30pers så man kunde ha en hel rad med 3 säten för sig själv och ligga ner. Vi var framme i Aukland 05.00 på morgonen deras tid och tog bussen till hostelet. Så fort vi klev av bussen kom det fram två killar till oss och började prata. Dom berättade att Aukland hade vunnit någon rugbymatch så det var värsta festen i stan, och det märktes för folk skrek och tjoade överallt. Vi undrade vart vi hade hamnat. När vi kom fram till vårt hostell berättade dom att idag skulle man ställa om till vintertid, alltså en timme bakåt vilket betydde att vi fick vänta ytterligare en timme med att checka in, eftersom incheckningen inte var förrän 13.00. Eftersom inte klockan var så mycket och vi inte hade något att göra la vi oss i tv rummet för att vila lite.

 

På eftermiddagen var det dags att utforska staden. Alla har sagt att det är så kallt i Nya Zeeland. Visst det är kallare än Australien men solen sken idag så det var riktigt skön värme, typ som i Sverige. Det första vi la märke till här på Nya Zeeland var att dricksvattnet är kallt, lyx. När vi sen gick ut på stan la vi märkte till deras trafiklysen. När den gröna gågubben lyser så rör den på sig och sen visas siffror på hur lång tid man har kvar för att gå över vägen, lite kul faktiskt. På prislapparna här står det ungefär samma priserna här som i Australien, bara det att den Nya Zeelänska dollarn är mindre än den autralienska vilket är väldigt förvirrande. Man tänker fortfarande att man ska gånga med 7 men nu är det istället bara med 5. Så lite billigare är det här vilket är skönt.

 

När vi sen skulle gå och handla mat till kvällen vilka träffar vi då där. Jo tjejerna från Holland som vi träffade först i Sydney och som vi sen har träffat lite överallt i Australien. Vi bestämde oss för att laga mat ihop. Det blev pasta och köttfärssås med grönsaker, riktigt gott.

 

Här på Nya Zeelnad har man riktiga täcken istället för bara lakan som man har i Australien och man har också värme fläktar istället för AC. Så visst är det kallare här.

 

Dagen efter bestämde sig Emelie för att hon skulle klippa sig. Vi gick till en salong som såg väldigt exklusiv ut. Det visade sig att dom hade elever där från skolan som klippte lite billigare. Eftersom Emelies syster är frisör så vet hon hur duktig man är när man går sista året på frisörskolan och hon ville bara toppa håret så hon tänkte att det borde dom ju klara. Det var en kille som klippte henne. Han var den sämsta jag någonsin sett. Han vågade knappt ta i hennes hår och var jätte osäker. Både Emelie och jag tänkte hur ska detta gå. Det slutade med en klippning som BARA tog 2,5 timmar (1,5timmars klippning och 1tim till att platta håret). Han var värdelös. Men håret blev okej tillslut, Emelie blev jätte fin.

 

Vi åkte en till Newsmarket för att handla lite varma kläder och sköna skor men vi hittade tyvärr ingenting. Istället la vi oss i en park, vilade och bara njöt av det härliga vädret i 1,5timme, riktigt skönt.





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0