12/7 Sista jobbdagen på Barberas farm

Vi fick idag veta att farmen tidigare i år fått hjälp från banken med pengar. Nu i helgen hade tydligen farmen varit i domstol med banken och klarade inte av att betala tillbaka banken. Farmen är nu bankrutt och har alltså inte råd att köpa några nya plantor, banken äger nu farmen. Hur sjukt det än låter så är det sant! Och finns det inga plantor har vi ju inget att plantera, alltså inget jobb för oss. Så idag blev vår sista dag på farmen, tråkigt men sant.

 

Vi fick plocka plast hela dagen. Det lät inte så farligt först men det var så sjukt tråkigt. Vi fick plocka upp små plastbitar som blivit över när dom lagt på plasten på raderna där det ska planteras. Vi var tvungna att böja oss ner till marken i stort sett hela dagen (vilket vi i och för sig är vana vid nuför tiden). Man kände sig som en sopgubbe när man gick där med en sopsäck i handen och plockade upp skräp från marken.

 

Det var så tyst och tomt på farmen idag. All produktion har ju stoppats. Knappt hälften av alla fält är planterade, så mycket jobb och material är gjort i onödan eftersom det inte blir någon mer plantering där det var tänkt från början. Plast för flera miljoner dollar bara ligger där på fälten nu etc. Vi fick också höra att en av killarna (runt 20år) som jobbade nu i helgen med att sätta upp en stållina för tomaterna blev av med första delen av sitt finger, då han fick linan på fingret och ryckte bort det. Inte kul!

 

Det är riktigt tråkigt detta som har hänt farmen och att vi måste sluta jobba här. Jag trivdes verkligen här. Det var ett härligt gäng vi jobbade med, vi tjänade bra, fick vara ute om dagarna och röra på oss.

 

När vi kom tillbaka till hostelet efter jobbet hade Paul (ägaren) redan hittat ett nytt jobb åt oss! Redan imorgon ska vi prova jobba på en annan farm, fast denna gång inomhus och packa tomater istället. Vi får se hur detta går…



Kommentarer
Susanne

Tråkigt för er. Men det blir nog bättre att packa tomater istället.Kram

2011-07-22 @ 18:32:34


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0