24/6 En annorlunda midsommarafton!

Idag är det midsommar hemma i Sverige vilket vi givetvis skulle fira här i Australien också. Det är första gången som jag inte är i Sverige på midsommar. Vi började dagen med att jobba, planterade tomater. Det är mycket skönare och mindre stressigt att plantera tomater än paprikor eftersom man bara planterar en sträng med tomatplantor och man är två som plantera tillsammans, så man då bara planterar i vartannat hål istället för i varje hål som man gör med paprikorna eftersom man planterar två strängar så man måste plantera en sträng var.  Efter lunchen idag fick vi glada besked, vi fick sluta en halv timme tidigare eftersom vi inte hade så mycket kvar att plantera men för mycket kvar för att jobba över. Så vi kunde komma hem till hostelet i tid för en gångs skull och slippa stressa med allt vi skulle hinna med idag.

 

Vi duschade, gjorde oss i ordning, tog på oss våra blommiga klänningar och lyssnade på svensk musik. Finns det något som är mer svensk sommar än Gyllene Tider?! Eftersom det inte finns några vilda blommor här i Australien kunde vi inte göra några kransar, så vi fick nöja oss med en tygblomma i håret. Man tager vad man haver som man brukar säga.

Joanna från England som vi bor med tyckte det lät kul när vi berättade om vår, så hon ville också vara svensk för en dag och vara med oss och fira. Man skulle faktiskt kunna tro att hon är svensk eftersom hon är blond med blåa ögon.

 

Innan solen gick ner passade vi på att ta lite kort ute vid poolen. För när solen gått ner blir det lite kyligare här och det finns inga direkta lampor eller sittplatser ute så det blev till att fira midsommarn inomhus i år. Det var sen dags att laga den årliga midsommarmaten som i år bestod av köttbullar, potatis, gräslöksdressing, ägghalvor med räkor på (istället för sillen), potatissallad och såklart jordgubbar med mjölk till efterrätt. Vi fick göra det bästa av situationen helt enkelt och jag tycker vi lyckades ganska bra. Men helt klart saknade vi sillen.

 

Sen var det dags att ta en nubbe i form av vodka i baren. Våra två rumskompisar Joanne från England och Danielle från Israel ville också vara med och skåla så vi visade hur svenskar shottar och ”sjöng helan går”. Alla i baren vände sig och kollade på oss, haha. Vi träffade sen Lisa och Sanna som också är svenskar och satte oss med dom och pratade bla. massa svenska sommarminnen. En midsommar utan dans runt midsommarstången går ju inte. Så en värmelampa fick bli vår midsommarstång i år. Vi svenskar drog ihop ett gäng och visade hur man dansar små grodorna. Alla fick sig ett gott skratt vill jag lova och tyckte vår svenska tradition var helknäpp. Jag fattar inte hur dom kan tycka det, haha.

 

Det blev verkligen en annorlunda midsommar men ändå lyckad. Eftersom vi skulle upp och jobba dagen efter blev det en ganska tidig kväll till sängs. Enda positiva var att endast två farmar skulle jobba imon så vi slapp åka dit så tidigt. Vi fick en halv timmes sovmorron och slapp dessutom sitta på farmen och vänta, utan kunde istället börja jobba direkt när vi kom dit.

 

Midsommarmaten, inte så pjåkig va?
En Italienare satte sig vid oss och ville vara med på kortet
Midsommarkransen är på nu
Midsommardansen runt "stången" (lampan)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0