31/5 -1/6 Jobbsök!!!

Redan Juni?! Vart tog maj vägen?? Tiden går så himla fort. Jag och Emelie vill inte tro att det inte finns några jobb. Något jobb måste det ju finnas för två blonda svenska tjejer! Det känns som alla andra på vårt hostel har blivit förslappade av all väntan och vill ha allt serverat på ett silverfat. Men om det inte finns några fruktjobb så måste det ju finnas något annat. Så vi tog med oss våra CVn och gick runt till restauranger och affärer och frågade efter jobb. Det var mer positivt än vad vi hade trott. Vi fick fylla i flera ansökningsblanketter och vissa ställen sa att dom behövde folk fast inte just nu :/ Till vår förvåning fick vi tom. komma på en intervju på Mc´donalds. Men tyvärr fick vi inte jobbet eftersom vi bara kan stanna 2 månader.

 

Efter att suttit på donken och andats in deras feta doft var det dags för oss att äta lunch. På menyn idag stod det barnmat för vår del, vilket inte var en höjdare och inget vi kommer testa igen. Kall barnmat som dessutom såg väldigt oaptitlig ut. Nu har vi i alla fall testat det. Någon som har förslag på kall mat som man kan äta till lunch?

 

Vi gick också till posten och biblioteket och frågade om dom hade några nummer till farmar så vi kunde ringa till dom personligen. Men farmarna ligger tydligen under hemliga namn så att inte vem som helst ska kunna ringa dom. Vi fick däremot nummret till ett hostel som ligger en bit utanför stan och som tydligen har en del jobb.  Vi ringde dit och fick som svar att om vi hade ringt en dag tidigare så hade vi haft jobb idag. För det var nämligen 2 tjejer igår som fick jobb. Så himla störande! Han vi pratade med var trevlig och hjälpsam och vi bestämde att vi skulle hålla kontakten ifall nått nytt dök upp.

 

På biblioteket fick vi ett tips om en tomatpackning som låg en bit utanför stan. Så vi bestämde oss för att gå dit. 2 svenska blonda tjejer gick längs vägen som inte hade någon trottoar eller ens någon vägkant att gå på, bilar tutade på oss och vi fattade inte om det var för att vi gick på fel sida av vägen eller för att dom inte var vana att se så fint folk gå där. Det tog oss minst 45min att gå dit och svaret vi fick av tomatpackningen var: nej vi har inga jobb. Så det var bara att traska tillbaka hela vägen igen. Våra tankar gick då på att testa en sista utväg och skriva lappar att vi söker jobb och hålla upp dom samtidigt som vi gick och hoppas på att någon farmare körde förbi. Men insåg då att vi inte hade papper och penna med oss så denna idén rann ut i sand.

 



Kommentarer
Ida Gustafsson

Hej!



Hoppas det löser sig med jobb för er?!

Jag hopppas ni ha det bra annars och ni kan njuta! :)

Kram

2011-06-12 @ 11:16:51


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0