Noosa

Vi befinner oss nu i Noosa, en liten by ca 4timmar ovanfor Brisbane. Vi stannade med bussen pa ett stalle pa vagen hit och gick upp for en modarbacke. Det ar sjukt varmt har, gar knappt att andas och sa skule vi ga upp for den har backen som man aldrig sag nagot slut pa. Val uppe pa toppen var det fantastisk utsikt. Vi sag 3 berg som jag inte kommer ihag namnet pa men som tydligen ska vara kanda har. Sen var det bara att vandra tillbaka ner till bussen. Motion far vi i alla fall har :)

Vi checkade sen i pa Nomads, samma hostelkedja som vi bodde pa i Baron Bay. Dar var det jatte frash och nybyggt. Vi trodde det skulle vara ungefar samma har men det var det inte riktigt. Det ar inte lika frasht men det ar en jattefin utegard har med pool och volleybollplan. Koket ar inte det basta men man kan sitta ute och ata, det ar riktigt mysigt. Rummet har ingen AC sa det ar en aning varmt, men det ar bara att forsoka sta ut :P

Nar vi hade checkat in gick vi ner och kollade in stranden. Den ar fint men vattnet ar lite gront, det ska tydligen vara sa. Det ar val bara att man har borjat bli lite bortskamd med klarblatt vatten nu :P

Pa kvallen fick vi gratis mat eftersom det var var fosta kvall har. Dock fick vi overkokt pasta som smakade pyton. Jag kunde inte ata det. Vi bestamde oss for att kolla laget pa stan och se om vi kunde hitta nagot att ata. Vi hade tur for just idag kunde man pa ett stalle kopa en ol for 5dollar (ca. 35kr) och da fick man hamburgare med brod och pommes. Det var mycket godare an pastan. Dar motte vi ocksa flera fran hostelet som inte heller hade blivit matta pa pastan. Vi satte oss med 2 engelska killar som var syskon. Den ena fostod man vad han sa men den andra var ofostalig. Fattar inte hur dom kunde vara syskon, men men...
Vi gick sen tillbaka till hostelets bar och satte oss dar. Emelie traffade dar en killa fran Danmak som kunde surfa. Sa vi bestamde att han skulle ta med oss till stranden dagen efter och visa var man kan surfa. For vi vill verkligen testa det igen for nu var det flera veckor sen sist. Men det kanns alltid battre att ha nagon med sig som vet var man far surfa och sa.

Vi fick veta att Rihanna hade varit i Surfers Paradise pa fredagen pa en club som vi brukade vara pa och suttit i baren. Men just i fredags var vi aldrig ute. Sa himla typiskt!!! Hon skulle tydligen ha en konsert pa lordagen nar vi akte darifran. Hade man vetat detta lite tidigare sa hade jag ju latt stannat och sett konserten.


Bakgarden pa vart hostel, beachplan


Koket


Poolen


Har bor vi om man foljer vagen upp


Dom 2 engelska killarna + jag och emelie. Snubben som sitter framfor oss bara satte sig dar nar vi skulle ta kort, haha han var rolig.

Dag 2.
Eftersom vi bestamde igar att vi skulle surfa idag sa gick vi ner till stranden och motte upp killarna. Det var 2 fran Danmark och en fran Tyskland. Tyvarr var det inga stor vagor idag sa det gick inte sa bra att surfa idag :( Jag testade men man fick ingen fart, sa himla typiskt. Men nu vet vi var man kan surfa sa vi ska ga dit en annan dag och se om det ar hogre vagor da. Vi sag en fena i vattnet, trodde vi alla fall. Det visade sig att det var en gigantisk stingrocka. Jag var lite radd dar ett tag, haha. Vi lag pa stranden i nagra timmar och stekte men sen bestamde vi oss for att ga till Noosas nationalpark for att "slippa" solen en stund.
Annu en gang fick vi ga upp for en gigantisk backe. Man skulle tydligen kunna se koalor i traden dar, tyvarr gjorde inte vi det. Det enda vi sag var massa odlor fast dom var storre an dom vi ar vana att se pa gatorna.
Parken var gigantisk sa vi hann bara med en liten del, vi ska dit imon igen och ga i en annan del.

Vi ville testa pa Noosas uteliv. Vi satt forst i baren pa hostelet dar det ar ganska bra drag med massa tavlingar och sa. Det ar sjuka priser. Man kan vinna resor till Fraser Island och Withsundays. Vi akte sen gratis taxi till ett utestalle men det var typ 20 personer har. Sa utelivet har ar inte det basta. Men det ska tydligen vara battre pa helgerna.

Fran borjan skulle vi bara stannat har 3 dagar men vi kanner att vi vill ta det lite lugnt och verkligen ha semester, ligga pa stranden och surfa. Sa vi stannar har 2 extra natter. Vi aker alltsa harifran pa lordag 5/3 till Fraser Island.




Det var i dom har vagorna som vi skulle surfa. Som ni kanske ser ar dom inte varst hoga :/


Som pa ett vykort :) Sahar fint har vi det faktiskt



Dag 3.
Vi gick till Peterpan idag, dom som hjalpte oss boka bussen som vi aker med och alla saker vi ska hitta pa. Jag alskar verkligen dom, dom ar sa hjalpsamma och man kan fraga om vad som helst sa hjalper dom till. Sa idag fragade vi om dom kune hjalpa oss att boka 2 extra natter pa hostelet, sjalvklart gjorde dom det. Vi berattade ocksa att vi tankt aka till Nya Zeeland men att vi inte vet nar. Hon (pa peterpan) berattade da att bussarna i Nya Zeeland kan man fa for halva priset om man bokar dom nu, eftersom det varit jordbavning dar och dom vill locka dit folk igen. Sa vi har nu bokat en buss som tar oss runt i Nya Zeeland och som stannar pa massa stallen pa vagen dar vi far testa pa massa roligheter. Vi vet inte an nar vi kommer aka till Nya Zeeland, det ar en oppen biljett vi har kopt, sa vi ska bara ringa bussbolaget nar vi tankt aka dit och saga att vi ar redo att komma dit :)
Lite tur har vi allt.

Eftersom vi inte hann med hela nationalparken igar sa tog vi den andra delen av parken idag. Det sutade med en vandring pa 4 timmar i flipflop. Det var faktiskt lite synd om minna fotter och min kropp efter det. Vi gick langs vattnet och klipporna den har gangen sa vi slapp alla jobbiga backar som vi gick i igar. Dock var det jattervarmt i luften och det flaktade ingenting. Men vattnat var helt turkost och himeln var klarbla och det var fantastisk utsikt (som pa ett vykort), sa det var det vart. Vi stannade pa ett stalle som heter Dolphin point, dock sag vi inga delfiner den har gangen heller men vi sag daremot 2 skoldpaddor (som jag forst trodde var sjogras innan Emelie sa att det var skoldpaddor) Lite langre fram sen nar allt vi ville var att bada kom vi plotsligt till en nastan ode strand. Hur perfekt var inte det. Dock fanns dar inga badvakter och bad skedde pa egen risk. Vatnnet var jatte morkblatt och sag ut som perfekt stalle for hajar. Jag och Emelie skramde upp varann sa till slut vagade vi knappt bada, haha.

Efter var langa vandring hade vi bara tanka liggga pa rummet pa kvallen. Men plotsligt horde vi nagon spela gitarr pa var ute gard och vi gick genast dit. Det visade sig att det var liveband ikvall pa vart hostell. En kille satt och spelade gitarr och sjong ute pa var bakgard bland palmer och tanda facklor, lite robinsson kansla. Det var verkligen jatte mysigt och han var hur duktig som helst. Stammningen var pa topp och verkligen ALLA dansade med.


Nationalparken


Nationalparken


Nationalparken


Nationalparken


Nationalparken


Strand vi hade for oss sjalva, den "ode" stranden


Livemusik ute i det fria

Dag 4
Vi hade verkligen bara tankt ligga pa stranden idag och bara ta det lugnt eftersom vi var helt slut i vara kroppar efter var vandring igar. Vi gick ner till stranden och lag dar ett tag men eftersom det ar sa sjukt varmt har sa gar det knappt att ligga i solen, sanden branns pa fotterna och om man gar i vattnet svalkar det inte ens. Vi traffade dom 2 Hollandskorna har som var dom forsta vi prade med i Sydney. Det var lite kul faktiskt. Det visade sig att vi ska aka till samma stallen fast vi aker harifran en dag tidigare. Sa vi lar ju ses igen.

Jag och Emelie bestamde oss sen for att ga langs Noosa River, det var jatte fint. Vi sag kitesurfare (nar man surfar med en "fallskarm") och sa kopte oss en glass pa vagen, en GB Magnum :)
Pa kvallen pimpade vi vara vaskor, kommer bilder inom kort pa det :)


Kitesurfare


Sahar sag det ut lang Noosa River

Dag 5
Nu har jag varit har i Australien i 1 manad. Jag tycker tiden har gatt sjukt fort. Idag ar forsta dagen som det regnar har, det verkligen oser ner. Vi som ar sa vana att ga till stranden och hade tankt surfa idag. Nu vet vi inte vad vi ska gora med dagen...

Jag kollade min mail och Lisa hade skrivit till mig att dom skulle hit till Noosa idag. Jag skrev tillbaka till henne men visste att jag inte skulle hinna fa svar innan jag gick harifran. Jag skickade ett mess till henne men kom sen pa att hon inte har sin mobil med sig. Hur fasen skulle jag fa tag i henne?!
Jag och Emelie gick hem och borjade packa vara vaskor. Mina skor som jag skulle packa ner var sa grusiga, sa jag gick utanfor dorren och skulle borsta bort sanden. Da hor jag nagon pa andra sidan ropar Josefin. Det var Lisa!!! Hur sjukt ar inte det, att hon rakar sta pa andra sidan vid exakt samma sekund som jag gar ut. Hon berattade att hon hade last pa min blogg att jag bodde pa Nomads sa dom checkade ocksa in dar. Sen hade hon kant igen min ryggsack som jag fick av Linn som jag hade stallt i kylen med vart namn pa. Det var riktigt kul att ses och beratta for varann vad vi har varit med om. Dom aker fran Cairns och nerat mot Sydney, vi aker tvartom uppat. Sa vi gav varann lite tips och sa.

Kvallen tillbringade vi pa mitt och Emelies rum, satt och pratade och drack vin (goon)
Det ar sa kul, nar jag vaknade pa morgonen och sag att det regnade tankte jag att den har dagen kommer aldrig ta slut och va fasen ska man gora?! Och sa traffade vi Lisa och hennes kille Karl och dagen blev plotsligt sa rolig!! 
En perfekt dag for att sitta inne och umgas.


Kannde mig sa snygg, NOT!


Karl, Lisa, Emelie och jag pa vart rum


Jag och Lisa



Dag 6
Det regnade idag ocksa, fast inte lika mycket som igar. Jag och Emelie bestamde oss for att spendera lite tid och ga i affarer i vantan pa att var buss skulle ga till Rainbowbeach. Sa plotsligt moter vi Lisa och Karl pa stan och vi bestammer oss for att ta en fika i "kylan" och regnet, en perfekt dag for det.
Det var nog det godaste kaffet jag druckit, mitt forsta kaffe pa 1 manad och jag lyxade till det med ett bananbrod, sjukt gott!

Vi vinkade av Lisa och Karl och tog Oz bussen vidare till Rainbowbeach. Det ar alltid lika spannande att hoppa pa bussen for man vet aldrig vad somkommer handa. Alla Chaufforer ar speciella pa sitt satt. Idag spelade vi bingo i bussen, vi ritade nummer pa fonstret och forsta pris var en ol. Sen hade vi dockteater med gosedjur och barbiedockor. Jag fattar inte hur chaufforerna kommer pa allt. Men kul hade vi.


Var mysiga fika + Karl som tar kortet


Kommentarer
Lisa

Hej igen! Sjukt kul att antligen fa traffa dig:) Hoppas ni har det bra pa Fraser, och att vadret ar bra. Vi hittade precis PeterPan har i surfers. Det regnar lite nu, men vi hoppas pa sol om ett tag. Jag kollar in bloggen igen om ett tag nar du skrivit om campingturen! Kram

2011-03-08 @ 01:14:21


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0