13/5 Robinson crusoe island

Fredagen den 13:e idag, en speciell dag för mig som några kanske vet. Otursdag för vissa, turdag för mig.

 

Efter frukosten gick jag och Emelie på kokosnötsjakt för att hitta en nöt att göra armband av. Lättare sagt än gjort. Men tillslut hittade vi några. Eftersom vi gjorde armband i Waya Lailai visste vi hur man skulle göra. Enda skillnaden här var att vi slipade armbanden med riktigt slippapper, graverade in mönster och lackade dom. Så himla fina blev dom!

Resten av dagen spenderade vi på stranden och snorklade lite.

 

Vi har blivit som en stor familj här på ön, eftersom det inte är så många som stannar över här. Dom vet vad man heter och ropar på en ibland. Vi som bor på ön har i stort sett hela ön för oss själva och får göra precis vad vi vill. Vill vi göra smycken får vi det, hur mycket vi vill. Vill vi äta kokosnötter får vi det mm. Vi fick lära oss dansa idag, iklädda bastkjol och blomma bakom örat. Det ser så lätt ut när dom dansar. Men det var inte det lättaste att skaka på höfterna utan att röra hela överkroppen.

 

Kvällen tillbringade vi på en filt med gitarrspel och skönsång hela kvällen/natten lång. Alla fijianer är så duktiga på att sjunga och spela och deras låtar och röster är så sköna att lyssna på.

 

Flera gånger om dagen nu sen vi kom till Fiji frågar folk om jag och Emelie är systrar.

Är vi så lika!? Visst båda är blonda svenska tjejer med långt hår och korta är vi båda två. Vi har nu börjat studera varandra och har då upptäckt att vi är ganska lika och har precis samma kroppsspråk. Flera gånger har vi kommit på varann med att sitta likadant eller tänka på samma saker. Inte konstigt att folk tror vi är systrar, haha.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0