14/5 Robinson Crusoe Island

Det var egentligen meningen att vi skulle åka tillbaka till Nadi idag tidigt på morgonen. Eftersom vi trivs så bra här och dom skulle ha en eldshow här ikväll så bestämde vi oss för att stanna och åka med en båt senare ikväll istället. Vi började dagen med lite gratis massage. Riktigt skönt efter att varit backpacker nu ett antal månader med en tung väska på ryggen. Vi låg sen på stranden och chillade fram till lunch då det kom en båt med nya gäster. Ön kändes verkligen som vårt hem då. Vi var inte längre gäster, vi kände alla som var här och dom nya som kom dom var gäster.

 

Det var längesen vi dök, senast i Australien i Cairns. Eftersom vi lärt känna alla här, även dykinstruktören så fick vi ett kompispris som vi inte kunde motstå. Och det är ju faktiskt inte alla som får chansen att dyka i Fiji så det gäller att ta vara på chanserna man får. Dyket var helt fantastiskt, bättre än i Cairns måste jag nog säga. Det var bara jag, Emelie och vår dykinstruktör Dan som dök och vi fick mycket frihet att dyka där vi ville, det var kul. Korallerna var riktigt fina och reven var djupare än i Australien, vilket jag tycker är häftigare. Vi såg också mycket större fiskar här, fick känna på koraller och massa annat och så fick vi se en sköldpadda simma förbi oss. Vi var nere och dök i 45m och det djupaste vi var nere på var runt 15m djupt. Efter det här dyket är jag nu sugen på att ta dykarcert. Jag älskar att dyka!

 

När det började skymma var det dags att spela lite beachvolleyboll. Då menar jag verkligen riktigt beachvolleyboll, på stranden i paradiset Fiji, precis vid vattnet när solen håller på att gå ner och himmeln är helt orange/röd/rosa. Det var bara så himla fint! Jag visade dom att Sverige kan spela volleyboll.

 

Efter att fått en del sand på sig var det så dags att använda dom mycket speciella duscharna här. Man fick först fylla upp en hink med vatten. Ta med den in i duschen för att hälla i vattnet i en annan hink som hängde i taket. Hissa upp den och sen vrida på en kran som satt inborrad i hinken. Det var en rolig och annorlunda duschning.

 

Facklor var sen tända längs med strandkanten och en stor brasa var tänd i mitten. Det var nu dags för den efterlängtade eldshowen. Vi hade ju sett den en gång tidigare men då var det i dagsljus, det är mycket häftigare i mörker. Dessutom var det många gäster som hade kommit till ön idag bara för att se showen för dom visste att den var så bra. Fijianerna har stått och övat i stort sett hela dagen på detta, fixat kläder och rekvisita, så vi hade höga förväntningar. Showen började med att dom slängde eldfacklorna över halmtaket där vi satt till varann. Jonglerade med elden, tog elden i handen och kastade ett eldklot, slukade eld ja dom gjorde typ allt man kan göra med eld. Dom var totalt galna och showen var så jäkla bra. Dom jonglerade med vassa machetrar och dansade så himla coola danser. I slutnumret sen ville dom att alla islanders skulle komma upp och sjunga med dom, alltså jag, Emelie plus några andra. Så vi stod och sjöng en sista sång med våra nya vänner som vi haft så roligt med. Den stämningen som var då är svår att beskriva, vilken kväll!

 

Det var sen dags att ta farväl av fijianerna och resten av våra vänner som stod vid strandkanten som var kantad med tända facklor och stod och sjöng och vinkade av oss. Det var så sorligt att åka därifrån. Himmeln var stjärnklar och jag tror inte man hade kunnat få en bättre avslutning än såhär från denna ön och från äventyret på Fiji, för imorgon flyger vi tillbaka till Australien.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0