15-16/9 Malaysia, Kuala Lumpur

Efter att ha känt oss klara med Singapore bestämde vi oss för att ta bussen tidigt på morgonen till Malaysia och huvudstaden Kuala Lumpur. Det var hur smidigt som helst, förutom att bussen krånglade på vägen så vi fick byta till en annan. Det var rena lyxbussen. Sätena var stora som fåtöljer med inbyggd massage i. Det var jätte stort benutrymme så man utan problem kunde fälla sätet så man låg raklång, dessutom spelades det riktigt bra musik.

 

Det gick inte att undgå att vi kommit till Malaysia. Den malaysiska flaggan hängde nämligen ÖVERALLT eftersom det var deras independent day.

Malaysia är som en blandning av Singapore och Thailand. Det är lite fräschare och renare än Thailand men inte som Singapore. Dom pratar bättre engelska här än thailändarna men inte som dom i Singapore. Det är lite dyrare här än i Thailand men billigare än i Singapore.

 

När vi kom fram visste vi varken vart i staden vi var eller vart vi skulle. Man är så förvirrad när man kommer fram till ett nytt ställe och inte har någon karta heller. Vi köpte en Lonely planet bok för 3kr i Singapore så vi hade några förslag på boende. Men vi visste fortfarande inte var det låg så vi tog en taxi. 45kr kostade det och vi tyckte det var ett helt okej pris. Det visade sig sen att guesthouset bara låg runt hörnet och att vi skulle ha prutat minst till halva priset. Varken taxichauffören eller vi hittade till Red Palm, ett guesthouse som Lisa tipsade om. Däremot hade vi turen att hitta ett annat bra guesthouse, Tropic guesthouse. Personalen där var så himla gulliga och hjälpsamma. Dom gillar svenskar och ville verkligen att vi skulle bo där. Därför fick vi ett rum för 140kr/natt när det egentligen kostade 200kr/natt.

 

I Kuala Lumpur stannade vi 2 nätter. Här finns inte så mycket att göra förutom en massa shopping. Här finns flera olika stora köpcentren. Det är bra shopping här, bättre än i Bangkok, men jag har inte plats för mer saker i väskan. Det fanns en affär som sålde peruker. Så jag och Emelie provade en varsin. Jag tog en kort, mörkhårig med lugg. Emelie provade en lång mörkhårig. Det var kul. Tyvärr fick man inte ta några kort så jag har inget bildbevis. Ni får föreställa er själva hur vi såg ut. Vi sprang också på en modelltävling mitt i köpcentret med bla malaysiska och iranska killar och tjejer. För att få se lite av staden och bla dom kända Twins Tower, två torn på runt 450m höga med världens högsta skybridge emellan som är ett kännetecken för Malaysia, åkte vi en dag med en hop on- hop off buss. Tyvärr var tornen under renovering nu så man kunde inte åka upp i dom.

 

MALAYSIA
En stor marknad i Kinatown
Massa bilar
Malaysiska flaggan
Malaysiska flaggan igen och en häftig lyktstolpe som är som en blomma
Ännu mer flaggor...
Här ser man bla. Twins Tower
Twins Tower
Modelltävlingen


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0