20/8 Trekking dag 3

När jag vaknade idag fick jag lite Robinsson-känsla. Vi sover ju i små hyddor som är byggda av trädstammar och sover på ett virkat golv med myggnät över oss. Jag känner mig redo att vara med där nu efter allt jag har fått uppleva på mitt långa äventyr som jag är på nu.

 

Kläderna var fortfarande fuktiga från gårdagens regn, så det var bara att hoppa i sina fuktiga och illaluktande kläder och se glad ut. Strumporna luktade verkligen skunk och när man stoppade ner fötterna i skorna var det som att stoppa ner fötterna i 2 vattenpölar, så blöta var skorna. Dagens vandring var mycket lättare än dom andra två dagarna. Idag var det mest nerför som gällde eftersom vi skulle tillbaka ner från djungeln nu. Vi var tvungna att ta oss över en hängbro den sista biten som var tillverkad av långa bambupinnar med ett ”räcke” på ena sidan som inte riktigt gick att lita på. Efter detta var vår vandring slut och det var dags för lite bamburafting. Det är precis som det låter en flotte byggd av bambupinnar som man åker med på floden. En thailändare stod längst fram och ”styrde” flotten genom att sticka ner en lång pinne i det bruna vattnet som såg ut som en krokodilflod. Det var inte riktigt som raftingen i Nya Zeeland med höga vattenfall och så. Detta var mer att glida på floden och följa strömmarna. Men vi körde på flera stora stenar och nästan välte. En kille ramlade i och tappade sin kamera. Det var en kul upplevelse i alla fall.

 

Sen var det dags för det som jag väntat länge på, att få rida elefant. Det kändes så himla overkligt på något sätt när man såg elefanterna stå där framför en. Man ser dom ju annars bara på cirkus. Det är riktigt stora djur vill jag lova. Två av elefanterna hade fått elefantungar, så himla söta! Dom gick jämte sina mammor hela tiden och följde med oss när vi skulle ut och rida. Det hade precis slutat regna när vi väl skulle ut med elefanterna så det var rejält lerigt och geggigt. Vi gick en runda på ca en timme med alla elefanterna på led. Babyelefanterna var så söta för i dom branta nerförsbackarna halkade dom och kom inte upp igen så dom åkte kana ner istället. Det var riktigt kul att rida elefant. Jag och Emelie satt på en slags sadel på ryggen och sen satt det en kille på elefantens huvud och styrde den med sina fötter bakom dom stora elefantöronen. Det var lite läskigt att gå nerför dom branta backarna för det kändes som vi skulle glida nerför hela backen, vilket vi som tur väl var inte gjorde.

 

Runt 17 tiden på kvällen sen var vi tillbaka på hotellet. Det första jag gjorde var att gå på en riktig toa och sen duscha. Jag har nog aldrig känt mig såhär ren som jag gjorde efteråt. Det var verkligen behövligt med en dusch efter detta äventyr i tre dagar. Alla kläder som vi haft med oss på trekkingen lämnade vi in på tvättning och fick sen tillbaka det renare och fräschare än någonsin. Allting var dessutom ihopvikt och luktade riktigt gott.

 

Lite senare på kvällen hade vi bestämt att alla från trekkingen skulle ses ute och ta en drink ihop. Jag har nu lärt mig att thailändare inte är några höjdare på att blanda drinkar. Men trevligt var det och jag utklassade sen alla i biljard. Jag vet inte riktigt vad som hände men plötsligt fick jag superkrafter och blev övergrym!

 

Onödig men rolig fakta.

Jag och Emelie åt bananchips idag. Riktigt gott. Men grejen var bara den att efter ett tag fick vi båda typ kramp i käken. Kan detta bero på att vi inte har käkat hård mat som kött etc med lite tuggmotstånd?! Sjukt i så fall. Vi käkar ju mest nudlar och ris nuförtiden och jag kan inte komma ihåg när jag åt kött senast.

 

Bambubro nr.1

 

Hangbro, ser inte sa palitlig om jag far saga det sjalv

 

 

Ja ni ser ju hur lerigt och halt det var

 

glad elefant

 

 

 

Babyelefanten ramlade

 

Baby

 

 

Den storsta elefanten

 

 

Bamburafting



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0