Surfers Paradise

Så var det då dax att lämna Byron Bay och istället åka till Surfers Paradise. Lite tråkigt för vi gillade verkligen Baron, det var en mysig liten stad. Men eftersom vi redan hade bokat bus och boende så var vi tvugna att åka.
Surfers ligger i Queensland som har en annan tidszon än New South Wales som vi tidigare har varit i. Så när vi kom hit fick vi vrida tillbaka klockan en timme. Sjukt att det är olika tidszoner i samma land, då fattar man jur stort landet faktiskt är!

Vi gick och la oss på beachen så fort vi kom hit. Men det är så sjukt varmt här så efter några timmar bestämde vi oss för att utforska affärerna här istället. Och det visade sig vara riktigt bra shopping. Jag gjorde riktigt bra fynd, allt på rean. Jag köpte ett par jätte snygga jeansshorts, en röd bikini (samma färg som jag hade på min balklänning) men volanger på och så köpte jag äntligen min efterlängtade flipflop. Så mamma nu kan du slänga mina fiskbensskor :D
Det roliga var att när jag kom hem så såg jag att allt som jag hade köpt var i samma märke, Billabong. Mitt nya favortitmärke nu :)

På kvällen sen var vi på pubcrawl. Vi var på 5 olika barer och fick en gratis drink på varje ställe. Men det var typ ingen alkohol i. Det var inte riktigt som vi hade förväntat oss bara, inte så mycket folk.


Lägg märke till min nya bikini


Mina nya skor


Mina nya shorts


Livräddarna kör runt i sånna här bilar på stranden och ropar i megafon om man badar på fel ställe
En vanlig dag på strandenDag 2 17/2
Jag och Emelie gick till en restaurnag och lyxade till det med ägg och bacon till frukort idag, endast 21:-
Vi gick sen och la oss på beachen och jag "glömde" smörja in min mage så nu är den lite röd. Min bränna börja ta sig, man känner sig inte längre som en snötomte som jag antar att ni där hemma gör :P

På kvällen körde vi chimmy chimmy (en rolig lek som jag ska lära er där hemma sen) med lite folk från vårt nya hostel. Vi gick sen ut till ett ställe där det var ladies night. Alla tjejer fick fritt inträde och gratis drinkar hela kvällen. Så det blev en billig kväll. Toaletterna var så jäkla coola, allt var typ i guld och diamanter. Toasitsen hade rosor på sig, det fanns en massa stolar med speglar framför där man kunde sitta och spegla sig, det gick runt en städerska inne på toan hela kvällen och plockade och gjorde fint. Det bästa av allt var att där fanns en tjej som sminkade en om man ville det, där fanns 5 olika parfymer som man fick ta av, och så fanns det rn dator som man kunde kolla sin facebook.  En riktig tjejkväll helt enkelt.
Dörrarna till toan på ladies night


Toan på ladies night


Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i världen är...
Från höger Cloe, Paige som vi träffade på vårt hostel och som vi hängde en del med.
Jag och Emelie och sen 2 tjejer från Tyskland som vi var ute med en kvällDag 3 18/2
Zoe den engelska tjejen som vi träffade i Byron Bay vann en tävling på ett ställe som vi var ute på. Hon vann en veckas gratis boende på ett hostel i Surfers Paradise plus gratis inträde till 3 olika parker här. En vattenpark, en filmpark och seaworld. Men Zoe och hennes kompis skulle aldrig stanna här utan dom åkte direkt från Byron till Brisbande. Så jag och Emelie fick hennes vinst eftersom hon ändå inte skulle kunna använda den.
Så vi kommer nu bo på vårt hostel 1 natt till sen byter vi till det hostelet Zoe vann och bor där en vecka.

Vi låg sen på stranden hela dagen. Det blåser verkligen ingenting här och är sjukt varmt, säkert 40 grader.

Dag 4 19/2
Vi har nu bytt hostell. Det är ingen ac här så det är sjukt varmt på rummet. Vi är 5st som bor här. 2 från paris och en från Kanada. Men dom 3 ska åka vidare imon.

Igen gick vi på niten att gå på pubcrawl men den här gången med vårt hostell tillsammans med några andra hostel. Vi fick BBQ (vilket i Australien betyder korv med rostbröd har vi fått lära oss). Barrundan den här gången var bättre. Det var bättre musik och roligare folk som var med.

Dag 5 och framåt 20-26/2
Vi testade vår nya frukost idag, havregrynsgröt med russin och mjölk. Väldigt gott faktiskt så det blir till att fortsätta med det. Som dagarna ser ut nu när vi är här så ligger vi på stranden på dagarna och på kvällarna går vi ut och kolla läget i stan.

Det vi har fått vara med om när vi leget på beachen är följande:
1. En kille hade blivit fångad av en våg och blåst ut långt bort från stranden så vi fick se när en lifeguard fick rycka ut och rädda honom.
2. Dom spärrade av vissa delar av stranden för att dom hade sett en tigerhaj vid standen. Fast vi såg den inte.
Så lite har vi allt fått vara med om.

Nu har vi besökt Movieworld. Jag trodde att det skulle vara som typ Universal studios men det var det inte riktigt. Men det var kul ändå. Det var lite mer som Liseberg med massa karuseller och shower. Vi var på en bilshow som var riktigt häftig och så var vi på 4D bio där man fick vatten och ånga på sig så att det skulle bli så verkligt som möjligt. 

Seaworld var också häftigt. Vi var på delfinshow och sjölejonshow. Det är så häftigt att se hur mycket dom kan lära djuren och delfiner är ju bara så söta. En delfin hade fått en unge, gissa om den var söt?!
Så fick vi se hajar, klappa rockor och sjogurkor. Plus att dom hade karuseller där också


Den häftiga bilshowen, bilden delade sig och körde vidare


Och dom körde på bara två däck


Movieworld

Delfinshow på Seaworld
Från en söt och gullig delfin till en inte lika söt haj


Men här är i alla fall 2 söta tjejer på Seaworld

Wet'n Wild
Vi hann inte aka alla karusellerna pa mowieworld nar vi var dar sa idag vi dit igen och akte lite. Vi har VIP pass pa till 3 parkerna sa vi gar in gratis. Berg- och dalbanorna var helt sjuka, jag trodde aldrig jag skulle vaga aka men Emelie "tvingade" mig att aka vilket jag ar glad for nu, det var jatte kul. Den ena hette superman och gick fort upp for en backe rakt upp i luften sen rakt ner och fortsarre i massa svangar. Den andra akte upp och ner och var bara sjukt laskig.

Sen gick vi till Wet'n Wild, det lag i narheten. Vi hade inga direkt forvantningar pa det men det var jatte kul!!! roligast pa lange, man var som ett barn igen. Det var fullt av vattenrutchkanor som man fick aka med uppblasbara badmadrasser och bilringar. Min favorit var "the black hole". Man akte i en tunnel och sag ingenting, men det var lite ljusslingor har och var sa man sag lite ibland. Sen plotsligt kom man till slutet av tunneln och da blev man valdigt blot. Vi var dar till dom stangde vid 17.

Jag och Emelie har traffat nagra killar som jobbar som badvakter inne pa Wet'n Wild. Just idag nar vi var dar var det VIP kvall for alla som jobbar dar och dom fick ta med sig 2 kompisar. Sa dom drog med oss in. Vi kunde aka allt annu mer + att det inte var sa mycket folk dar langre, sa vi slapp sta i ko. Sen visade dom en bio ute vid poolen som vi hade forhansvisning pa, Yogi Bear hette den.


Detta var min favorit "the black hole"Baron Bay

Vi har nu lamnat surfcampet och istallet begett oss upp till Byron Bay. Resan var lite kortare denna gangen och tog bara 3,5tim. Var busschauffor var hur cool som helst. Han berattade massa roliga saker for oss pa ditresan och nar vi val var framme i Byron Bay guidade han runt oss i "staden" (det ar mindre an ljungby). Han slappte sen av oss vid vart hostell som var rena lyxen. Hur frascht som helst. Litet upplyft fran att ha sovit i ett talt. Vi fick dela rum med 6 andra. Pa kvallen var vi ute och at med var chauffor och alla som akt i bussen, vi var 8st. Sen gick vi vidare och tog en ol pa ett stalle. Vilken underbar chauffor, han var verkligen hjalpsam och vi kunde fraga honom om allt. Han hjalpte mig och Emelie att boka sea kajaking sa imon ska vi testa kajaking pa riktigt :P

Dag 1. Alla V dag och nimbin tour
Vi bestamde med 3 engelska tjejer fran bussen igar att vi skulle ga upp 04.45 idag for att se soluppgangen. Sa klockan ringde och vi gav oss ivag pa en liten tur upp till en fyr och killade pa soluppgangen pa alla hjartans dag. Det var jatte fint men jag saknade alla er dar hemma! Dom sa att man kunde se delfiner har ocksa men tyvarr sag vi inte dom den har gangen heller.

Linda hade skickat med mig en present hemifran som jag oppnade idag. Hon ar bara for sot. Jag fick en pase med godis och det var precis vad jag behovde, tack vannen! Jag har ocksa fatt massa sms idag fran er dar hemma, tack for att ni tanker pa mig har pa andra sidan jorden.

Idag var det ocksa dax for var Nimbin tour. Vi blev upphamtade av en hippiebuss som hade alla regnbagens farger och var hur skruttig som helst. Vagarna ar jatte smala och guppiga och chaffisen korde som en galning med jatte hog musik sa man inte kunde prata med varann. Men det var en kul buss resa. Vi traffade 2 fran surfcampet pa bussen, det ar kul nar man kanner igen folk nu.

Val framme i Nimbin som ar en liten hippieby dar folk gar omkring hoga pa gatorna och saljer "kakor", svampar och allt va det nu ar for nogot. Det var kul att se det. Det ar olagligt att salja knark i Australien likaval som i Amsterdam men polisen har ser lite mellan fingrarna har.
Vi akte sen till ett stalle dar det bjods pa BBQ men jag har atit godare mat maste jag erkanna.
Pa hemvagen stannade vi ocksa vid ett vattenfall dar man kunde hoppa i och bada men det hade regnat sa vattnet var helt brunt.

Pa kvallen sen motte vi upp dom engelska tjejerna och dom 2 fran surfcampet pa en restaurang/pub for att ata lite gratis mat. Vi fick namligen en gratisbiljett pa Nimbintouren och sen nar vi val kom in pa restaurangen visade det sig att vi fick gratis dricka ocksa, sant gillar vi :)

Dag 2. Sea cajaking
Dom serverade pannkakor idag pa vart hostell som skulle vatt klara kl 9. mne som var klara typ 20 over och var buss som skulle hamta upp oss till kajakingen kom 9.10. Sa dom vi vanta pa oss lite oss sen blev vi kallade for dom svenska pannkake tjejerna.
Vi fick ha flytvast och hjalm pa oss och vi tranade lite pa land hur man skulle paddla och sa. Sen var det dax att ge sig ut. Vagorna sag inte sa stora ut, det var jatte kul att ta sig ut. Nar vi kommit ut langst ut dit vi skulle kolla pa skoldpaddor och delfiner ar det ganska stora vagor och jag kanner att jag borjar ma daligt. Det blir varre och varre och tillslut la jag "en pizza" i havet som sen blev mer an en pizza. Pappa och Bella jag forstor verkligen hur ni kande er nar ni var och fiskade. Allt jag ville var bara att komma inte till land men det gick inte.
Sa jag fick inte se sa mycket pa den resan, men Emelie fick simma med en skoldpadda.


Soluppgangen

Nimbin


Nimbin


Nimbin


Cheeky monkeys dom 3 engelska tjejerna till vanster, sen killarna till hoger som vi traffade pa Nimbinbussen.


Redo att ge sig ut till havs, ovetande om vad som skulle handa


SpotX Surfcamp

Sa var det antligen dax att lamna sydney och bege sig ivag pa ett surfcamp i 3 dagar och lara sig surfa. Vi skulle for forsta gangen aka var buss som vi bokat (Oz experience). Vi stog och vantade ett bra tag innan den kom och vi trodde nastan att vi blivit lurade, att det inte skulle komma nagon. Men det gjorde det till slut. Vi traffade massa kul folk pa bussen. Det var jag och Emelie fran Sverige och en dansk annars var det bara engelskman.

Resan fran Sydney till Spot X som ligger i Coffs habour tog 10tim. Val framme fick vi dela rum med ett par fran england, valdigt trevliga. Pa kvallen korde vi flipp flopp, en kul dricklek och pratade med massa folk.

Dag 1. Vi blev vackta kl.7.00, at frukost och som vanligt bjods det pa rostat brod med smor och marmelad och cornflakes med mjolk som verkar var det anda dom ater har. Men vi fick lite lyx for vi fick agg och vattenmelon ocksa. Sen var det dax for lite introduktion om hur man surfar och vad man ska tanka pa. Efter detta tankte jag att jag kommer aldrig kunna stalla mig upp pa bradan. Vi fick forst trana lite pa stranden med att stalla oss upp pa bradan och hur man skullepaddla med armarna. Sen gick vi i vattnet och da var det bara att forsoka komma ihag allt som dom sagt man skulle tanka pa. Efter lite traning i vattnet sa stog jag faktiskt upp till slut och akte jag med vagorna. Det var sa jakla kul och en riktigt harlig kansla nar man kande att man akte med vagen. Det enda som ar jobbigt ar att alla surfinstruktorer ar sa snygga, haha.

Vi var tvugna att byta fran var lilla stuga och istallet flytta in i ett typ indiantalt, jatte mysigt. Vi bor nu istallet med2 tjejer fran Schweitz. Pa kvallarna hor man alla djur utanfor taltet. Jag kannaer mig som en scaout igen. Vi bor i ett talt och ater mat ute i det fria under bar himmel, tur att vadret varit underbart. Men det ar verkligen jatte mysigt och hur kul som helst att surfa!

Pa kvallen traffade vi 2 fran Sverige som vi satt och pratade lite med.

Dag 2. Idag nar vi skulle surfa var vi inte langre nuborjare och skulle borja lara oss lite teknik pa bradan. Jag, Emelie och 2 andra killar fick vara i en grupp med en instruktor, skont att inte vara sa stor grupp, igar var vi ca 25 st. Sa idag kandes det lite lyx att bara vara 4st, man fick mycket hjalp da. Men idag var det valdigt stora vagor, jag trodde jag skulle do ett tag. Fick massa vagor over mig och det kandes som jag var i en tvattmaskin.
Instruktorerna berattade att delfiner brukar simma med surfarna i vagorna har, tyvarr har dom inte gjort det med oss an. Men jag haller utkik efter dom.

Pa kvallen satt vi runt lagerelden och pratade med massa folk, plotsligt sprang en possum forbi.

Dag 3. Jag vaknade mitt i natten av att jag horde massa ljud utanfor taltet, det lat som apor men det tror jag verkligen inte att det var. Men natt konstigt djur var det. Det var inte lika hoga vagor idag men det gick mycket battre att surfa nu. Jag visste vilka vagor man ska valja och nar man ska borja paddla och sa. Sa ni kan numera kalla mig Jossan surfproffset :P

Vi fick hyra en kajak gratis idag men det var sa grunt vatten dar sa vi paddlade bara nagra 100m sen paddlade vi tillbaka. Nar vi gick ner till kajaken var det nagot som prasslade i loven. Vi fick veta att det tydligen bor en stor orm dar, lite laskigt. Nar vi skulle ga a duscha satt en odla utanfor dorren, nar vi at middag satt en gigantisk grashoppare i "taket" och det lag en gron orm i ett litet palmtrad dar vi satt och at. Dessutom sag vi kangerus pa vagen till surfcampet for nagra dagar sen. Sa lite vildliv har man stott pa allaredan :)Har bodde vi i talten

Bilder fran nar jag surfar kommer lite senare men jag lovar att jag har bildbevis for er som inte tror pa mig :P

Taragona Zoo

8/2 Idag besökte vi Taragona Zoo. På vägen dit såg vi operahuset och Harbour bridge. Vi har även sett vilda pappegojor och massa fladdermöss.

Jag hinner inte skriva så mycket mer om det nu.
Ska lägga upp lite bilder till er :)


Pa vagen hem sag horde vi massa ljud fran ett trad. Nar vi kollade upp sag vi att det var fullt med fladdermoss

Vår reseplan

7/2 Nu har jag och Emelie planerat vår resa lite mer.
Imon ska vi till Taronga zoo i Sydney. Sen kommer vi åka buss från Sydney upp till Cairns och göra massa stopp på vägen.
Torsdagen 10/2 tar vi bussen från Sydney till Spot X där vi ska vara på ett surfcamp i 3 dagar.
Söndagen 13/2 åker vi vidare till Byron Bay där vi kommer stanna 3 nätter och bland annat åka på en Nimbin tour.
Onsdag 16/2 går bussen vidare från Byron Bay till Surfers Paradise där vi kommer stanna 3 nätter.
Lördag 19/2 åker vi från Surfers Paradise till Brisbane där vi är inbokade på ett hosteli 2 nätter. Sen är planerna lite lösare och vi kan bestämma lit emer själva hur länge vi vill stanna på varje ställe.

Vi kommer i alla fall göra en massa stopp på vägen och det vi vet i nuläget att vi definitivt kommer att stanna och göra är:
Fraser Island: där ska vi åka på en safari och bo 2 nätter på Rainbow beach.
Withsundays: vi kommer bo på en all inclusive båt och segla runt bland öarna.
Magnetic Island: vi kommer bo 2 nätter på ön där det finns vilda koalor och wallbys överallt. Vi ska också snorkla i Cairns: en introduktionskurs i dykning i stora barriärrevet.
Cape Tribulation: safari i en djungel ovanför Cairns och sova där.

Bondai Beach

6/2 Idag tog vi bussen till Bondai beach för att svalka oss lite. Det var härligt. Men jag såg tyvärr inga snygga badvakter, lite besviken på det :P
På kvällen var vi ute en runda på ett ställe som heter Goldfish. Det var riktigt kul faktiskt. Det spelas samma musik här som hemma i Sverige by the way
Bondai Beach
Dom icke snygga badvakterna

ÄNTLIGEN framme i Sydney

3/2 Jag vaknade på morgonen och var sjukt nervös. Idag var dagen som jag länge väntat på. Mamma skjutsade mig till Alvesta där jag skulle ta tåget till köpenhamn kl.13. Linda kom också förbi och vinkade av mig. Sen blev jag lämnad ensam på tåget till flygplatsen. Allt gick bra och jag kom på rätt plan.

Landade sen i Frankurt 20.00 där det inte gick lika bra. Jag hittade rätt gate och allt, men när jag kom till incheckningen berättade dom att flyget är försenat 12 timmar!! Tekniskt fel. Det enda positiva var att dom upptäckte det innan vi börjat flyga.

Jag fick bo på hotell över natten. kl.9.00 dagen efter var det dags att göra ett nytt försök, vi gjorde oss redo för start men stog sen på startbanan ca 45min innan vi kunde få en lucka att lyfta.
Sen gick resan bra. Träffade en jätte gullig tjej på flyget som jag satt jämte och pratade med.
Landade sen i Sydney 18.00 den 5/2 i 41graders värme!!! Nu har jag träffat Emelie och min nervositet har släppt.

Sista natten hemma i Sverige

Så var det då dax, dagen innan min resa börjar, sista natten hemma i Sverige och hemma i min sköna säng. Resfebern börja sakta komma och jag känner mig lite smått nervös. Lilla jag ska klara mig helt ensam ner till Australien och byta flyg 2 gånger.
Hur ska detta gå?!
Svaret får ni om några dagar.

Just nu känner jag mig mest som ett stort frågetecken????
Men jag tror och hoppas att allt kommer lösa sig när jag väl är på plats.
Det här var det sista från Sverige. Nästa gång jag skriver så befinner jag mig förhoppningsvis i Australien :)

RSS 2.0