Vi ses till jul!

Nu är det bokat och klart!
Det blir en jul hemma i Sverige med familjen, vilken lycka!
Efter att allt prat om konkursen med SAS nu är över har jag äntligen vågat bokat flyg nu.
Jag och Herman kommer flyga hem den 20/12 sen åker jag tillbaka
till Stavanger 30/12 för att fira nyår här :D
 
Nedräkningen har nu börjat, bara 30 dagar kvar...
 
Jag har bara varit här i Norge en månad, inte så länge kanske, men tillräckligt länge för att det ska bli riktigt skönt att komma hem igen.
Hem till ett förhoppningsvis vitt Sverige och träffa familj, släkt och vänner.
All den goda julmaten, lussekatter, glögg, pepparkakor, julgodis, julmust och allt julpynt och den mysiga stämmningen som är kring jul. Åh vad jag längtar!
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Lite bilder från förra julen, hela syskonskaran samlad
 
 
Vår fina gran
 
Tomten
 
  
Fina Rocky Mountain

Bästa familjen!

Jag har blivit med sykkel

Jag har letat som en galning efter en cykel eller sykkel som det heter på norska. Jag har ringt på annonser, frågat alla jag känner, gått med i företag som får in upphittade cyklar som dom sen auktionera ut. Men inget napp har jag fått.

 

Av en slump  frågade jag vaktmästaren på Laerdal om han visste var jag kunde få tag i en cykel. Och tänka sig att det stog en jätte fin cykel i garaget som någon antagligen lämnat där för den hade stått där länge. Han sa att jag fick låna den på obestämd tid. Helt sjukt, den är jätte fin! Jag är så himla glad nu! Istället för att det tar 20min att till jobbet kommer det nu ta 10min att cykla, sweet!

 

Märker dock att jag är uppfödd på landet och typ aldrig har cyklat i stadsmiljö. Ska man cykla på trottoaren eller på vägen?  Har cyklister företräde mot bilister? Hur cyklar man i rondeller, håller ju på att bli halvt överkörd i denna stad.

 

Denna veckan har jag också fått byta arbetsuppgift på jobbet eftersom jag jobbar så fort ;) Nu monterar jag höger armar istället för rumpor. Det är inte lika komplicerat och han jag jobbar med är så himla seg! Han gör ingenting om dagarna, han bara sitter och pratar med mig om ointressanta saker, han kan inte jobba och prata samtidigt liksom. På en dag gjorde jag 8 armar medan han gjorde 2, jag får panik på honom. Som en ängel från himlen, när jag som mest behövde det började Fanny jobba hos oss nu i veckan. En jätte gullig tjej från Borås som har bott här i Stavanger  från och till nu i snart 2 år. Äntligen har jag en tjej att umgås med på jobbet och det är inte längre jag som är ny och förvirrad ;)

 

Onsdag, torsdag och fredag denna veckan hade vi 10st som var sjuka på vår avdelning! Man kan säga att vi kom efter rejält med allting så vi fick jobba på söndagen, dubbel lön hela dagen :D 

 

Den här cykeln tänkte jag köpa på biltema, 749nokr 

 

Samma cykel fick jag istället på Laerdal, hur sjukt är inte detta!
 
Jag, Linn och Herman lyxade till det med lite bio i fredags
 
 
Hermans biogodis=glass! Du är för rolig du
 
Mitt nya jobb, montering av arm.
Jag lägger in antenner i spåren som ni ser, lägger i kretskort och kopplar
ihop slangar och sladdar invändigt
 
Sen trä man på "skinnet" som gör att armen ser så himla äkta ut!
 
Såhär ser den ut när den är klar
 
Jag är såååååååååååååååå avundsjuk på alla er som varit på SHM i helgen!!!
Vilken upplevelse! Jag har kollat på klipp från konserten och fått rysningar i hela kroppen.
Jag ville så gärna varit där!
Dom spelar i Oslo 22/12 funderar på att åka dit eller till Tomorrowland i sommar för
där kommer dom göra sin absolut sista spelning.
Någon som är på eller??!
 
 
 
 
 
 

Söndagsutflykt

Söndagar, det är då dom flesta av oss är lediga. Eftersom alla affärer är stängda då har söndagen blivit en dag då det är perfekt att utforska Stavangers alla sevärdheter. Idag var det dags för mig och min nybildade familj här att åka till ”Sverd i fjell”. Det är 3 svärd som är nedstuckna i berget som en symbol för fred, eftersom dom är nedstuckna i berget och aldrig mer kommer användas. Efter en krånglig bussresa med lite felåkning fram och tillbaka kom vi fram till slut. Vädret var perfekt idag, solen sken och inte en droppe regn som det annars varit varje dag denna veckan.

 

Dagen avslutades med en mysig söndagsfika (som också har blivit tradition på söndagar). Jag älskar att fika, sååå mysigt! 

 

Familjen
 
 
 
Nils, Herman och Lars
Jag blev spättad..
 
'
Malin, jag och Linn
 
 
Lilla Herman...
 
 
Familjen
 
Herman, Nils och Malin
 
Vi gick över Snorres gata på hemvägen
 
Söndagspromenad längs vattnet med familjen på rad, mysigt!
 
Stavanger
 
Söndagsfika
 
 
 

Veckan som har varit

Arbetsveckan är nu äntligen slut! Det blev en 6-dagars vecka med nästan 70timmars jobb, då är 32timmar övertid. Lite kul med tanke på att hemma i Sverige jobbade jag 21tim/vecka.

Jag trivs verkligen jättebra med jobbet här men jag saknar stämningen och sammanhållning man får av att jobba inom restaurangbranschen.  Där jobbar man ihop som ett team och hjälper varann. Man pratar med alla, äter lunch ihop och allt känns så naturligt.

 

Här på Laerdal jobbar man mer självständigt, dom flesta sitter med hörlurar i öronen och lyssnar på musik, man får gå på rast när man vill vilket innebär att man såhär i början när man inte riktigt har hittat sitt ”gäng” än vet när eller vilka man ska gå på rast med. Det är lite som att börja skolan igen när man i början inte vet vilka man ska hänga med. Jag brukar alltid umgås med fel folk i början och sen efter ett tag tänker jag: hur kunde jag vara med dom?!

 

Så är det även nu. Jag var med 2 norska tjejer första veckan men när dom inte sa till att dom gick på rast och bara gick iväg själva ville jag inte slösa mer tid på dom. En sak är i alla fall säker och det är att jag går mycket bättre ihop med killar än tjejer. Killar är inte så komplicerade som tjejer, dom bryr sig om en och se till att man mår bra. Dom frågar om man ska med på rast, vad man gjort i helgen, om jag trivs på jobbet osv.Tjejer bara tittar ner på varann och alla 

All kärlek till er killar!

 

 
Såhär fin utsikt har jag från jobbet. Det är faktiskt väldigt skönt att det
finns stora fönster i fabriken så man kan se ut, så man inte känner
sig så instängd även att man tillbringar hela dagen här!
 
 

Såklart skulle jag skada mig i veckan också. Inte en gång utan flera. Först slant jag med tången så jag ”högg” mig på fingret. När jag skulle trä på en slang på en slags skruv slant jag igen och satte fingret på skruven istället, så det blev värsta köttsåret på nagelbandet. Jag blödde ner halva toaletten. 

 
 
 
 
Denna veckan har vi haft vinlotteri på jobbet.
Man fick köpa hur många lotter man ville för 10kr/st. Jag köpte 5st.
I fredags var det dragning, och tänka sig jag som aldrig vinner något
vann inte bara en flaska vin utan två stycken!
 
Så mycket bättre!
Såhär har vi det på söndagarna när vi äntligen
kan kolla på vårt favoritprogram
 
Stavanger Rockers :D

Välkommen till mitt nya liv

Efter allt stillasittande på jobbet har jag nu tagit tag i det här med träning. Jag måste få röra på mig lite så därför har jag nu införskaffat mig ett gymkort. Nu jäklar ska här tränas, taggad till 1000.
 

Gymmet ligger mitt i stan och jag går förbi det varje dag till jobbet så planen är att träna efter jobbet på vägen hem. Jag har haft det i en vecka nu och än så länge funkar det bra.

 
Men efter 13timmars jobb varje dag och sen 1 timmes träning 5ggr i veckan har jag inte mycket fritid över...
Nu kanske ni förstår varför jag inte hinner uppdatera min blogg så ofta, jag orkar inte helt enkelt!
 
Min dag ser ut såhär:
*05.10 ringer klockan, äter frukost och gör mig iordning.
*06.15 går jag till jobbet i 20min.
*06.30-20.00 jobbar jag.
*20.00-20.30 går till gymmet.
*20.30-21.30 träning.
*21.45-22.00 går hem.
*Ca 22.00 är jag hemma igen och har då en hel del att prata om med mina roomies som jag inte har träffat på hela dagen.
*23.00 är planen att vara i säng men så blir det aldrig...
 
Vi har också "trim" på jobbet varje dag vid halv 11 för dom som vill vara med. Trim innebär att vi rör på oss och gör olika rörelser till instruktionerna vi får från en tant som pratar på en CD (detta under arbetstid ska tilläggas :)
Det här är typ höjdpunkten på dagen, man får gå iväg och röra på sig lite och komma ifrån jobbet. Jag och Jens brukar också massera varanndras axlar på väg tillbaka från trimningen, underbart!  
 
Välkomna till mitt nya liv :)
 
Gröt varje morgon till frukost
 
Gymkort! :)
 
Fick en fin handduk också
 
Gymmet är jätte fint och fräscht med utsikt över vattnet
 
 

Söndagsmys

 

Äntligen en ledig helg, första lediga sen jag kom hit. Detta firade jag med att göra en utflykt tillsammans med mina sambos till Tungenes fyr som bara ligger några mil härifrån.

Vädret var ganska kallt och blåsigt så det var skönt att komma in sen i deras mysiga café och dricka lite varmt kaffe. En mysig söndag helt enkelt.

 
Linn och Malin
 
Lars
 
Hela gänget samlat
 
 
   
Du lever bara en gång och den gången är nu.
Så sant!
 

Personalfest x3

Jag började jobba på Konserthuset första veckan jag kom hit. Efter att ha jobbat 2 dagar där var det dags för första personalfesten. Vi blev bjudna på finmat och drack dyra viner från jobbet. Chefen skrattade åt mig när jag blandade 2 olika viner i samma glas för att det bara var 2 slattar kvar. Han sa: du kan inte blanda ett chablis vin med leroy. Jag: inte?! Vin som vin tänkte jag, där ser ni min okunskap om viner haha.

 

Efter att ha jobbat där 4 dagar blev jag medbjuden på bowling, mat och dricka, hur kul som helst! Förra måndagen började jag jobba på mitt nya jobb, på Laerdal och på fredagen var det dags för personalfest där också. Jag lyckas verkligen pricka in rätt tid för anställning ;)

 

Hur är mitt nya jobb då?

Från att alltid ha jobbat i restaurangbranschen där jag rört på mig hela tiden, sprungit fram och tillbaka och knappt aldrig fått sitta ner, ingen dag har varit den andra lik…till att nu börja jobba på en fabrik, det är annorlunda vill jag lova!

 

Jag jobbar som sagt på en fabrik där man tillverkar ”simulatordockor”. Här jobbar jag med rumpor hela dagen, haha :D Jag monterar ihop alla delar som ska sitta där som kretskort, slangar, batteri mm som gör att dockan kan andas, gråta, blinka, blöda, kissa, att bröstkorgen höjs och sänks etc. Första dagen på jobbet fick jag lite smått panik, jag är inte helt oteknisk men alla dessa sladdar, kablar, skruvar och muttrar hur fasen skulle jag lära mig att koppla rätt??!  Jag var tydligen snabblärd och efter en vecka skrevs jag in i processen så nu får jag laga ”pelvis” (som vi kallar det) på egen hand.

 

Hälften av alla som jobbar på min avdelning är svenskar, ett härligt gäng! Här kommer jag trivas bra.

Det  bästa med jobbet är:

*Jag har flextid vilket innebär att jag får börja när jag vill från 06.30-8.00

*30min lunch som man inte behöver stämpla ut för

*Jag ska jobba 7,5tim/dag men får jobba övertid varje dag om jag vill till 20.00

*Då man jobbar övertid får man betald mat som man beställer från olika restauranger.

*Man får dessutom betald rast/raster vid övertidsjobb

*Vi har INTE mobilförbud så vi kan lyssna på musik och radio när vi jobbar, fritt WiFi också

 

Tagga personalfest!

Bowlingskor är sååå snygga
 
Bowling med konserthus-folket
 
Matilda glad över att ha gjort en strike
 
 
Då var man anställd på Laerdal :)

RSS 2.0