Kjerag

Så har vi varit på ännu ett äventyr. Den här gången var vi på Kjeragbolten, en sten som har kilats fast mellan två berg. Man kan gå ut på stenen och då är det bara 1000m ner till marken, en baggis för oss som blivit vana vid dessa höjder nu efter alla turer vi gjort :p
Det tog sammanlagt 5 timmar att gå fram och tillbaka, älskar när man kan kombinera nytta med nöje.
 
Inga kul vägar att åka om man heter Josefin och är åksjuk!
 
 
 
 
Den lilla vita pricken som är där långt nere i vattnet är en STOR båt!
Då kanske ni fattar hur jäkla högt uppe jag var
 
 
Nils på Kjeragbolten
 
Ett hjärta för vår vänskap
 
 
 
 
Hoppa, hoppa inte, hoppa, hoppa inte...
 
 
 
 
Nils hittade en ny kompis
 
Jag också
 
Det var får överallt och ingenstans
 
Ibland fick vi stanna för att det var får mitt på vägen

Trolltunga

Det finns så mycket att se och göra här i Norge! Eftersom vädret har varit så himla fint här nu är det la bäst att passa på att hinna med så mycket som möjligt. Det sägs att om det väl börjat regna här i Stavanger så slutar det aldrig. Allt är ju så mycket finare när solen skiner och dessutom  är det mycket roligare att hitta på saker då. Så förra helgen bestämde vi oss för att dra till den omtalade "Trolltungan", en stenformation som sticker ut från ett berg 700m över vattnet.

 

Det är lite mer än 4 timmars bilfärd till Trolltungan som ligger i Odda. Så vi hyrde en bil på fredagen efter jobbet, (som visade sig vara byggd för pygméer när vi väl kom och hämtade den). Planen var att sova i bilen under natten eftersom vi skulle komma fram så sent. Oturligt nog satt vi i bilkö ett antal timmar pga en olycka i en tunnel så vi kom fram ännu senare än planerat, runt 02 var vi framme i Odda. Allt var stängt där då så vi hade inte så mycket val än köra till en parkering, parkera bilen och sen trycka in oss alla 5 i vår MINI bil och försöka sova, vilket var lättare sagt än gjort. Och fråga inte hur vi lyckades för det känns helt omöjligt när man ser bilen! Vi låg på varann, över varann, ihop klämda, ihop tryckta. Om en ville vända sig var alla tvunga att göra det. Och luften i bilen tog slut efter ett tag så jag vaknade av att jag inte kunde andas. Lätt en av de obekvämaste nätterna någonsin! 

 

På lördagsmorgonen grillade Jocke korv som en stadig frukost för dagens äventyr. Runt kl 9 var vi redo att börja gå. Det första vi kommer fram till är en gigantiskt lång och brant trappa med cirka 2500 trappsteg! Det var sjukt jobbigt vill jag lova. Efter det var det ca 5,5tim vandring innan vi kom fram till Trolltungan. Vägen dit var magisk, vilken natur! Där vi gick var det små sjöar, Nils badade, det var fläckvis med snö där vi hade snöbollskrig, grönt gräs, vattenfall och strålande sol hela dagen. På andra sidan, på ett annat berg var det tjockt med snö på topparna och mellan de två bergen rann en fjord med turkost vatten. Vackert!

 

Trolltungan var lätt värt besväret. Hur ofta får man sätta sig på kanten av en sten och ha fötterna dinglandes 700m över marken?! Sen var det minst 5 timmar tillbaka ner igen. För att inte tala om trappan som var minst lika jobbig på nervägen, om inte ännu värre då. Kändes som man aldrig kom ner och benen bara skakade för dom var så trötta. Vi var nere igen runt 19 tiden, det tog alltså runt 10,5tim att gå till tungan fram och tillbaka. Vi firade det hela med att slänga oss i sjön och drack en kall öl, för det var vi värda!

 

Eftersom ingen av oss ville sova i bilen en natt till hyrde vi en stuga lördag-söndag. Om förra natten var värsta natten så var denna natten bästa på länge. Längesen jag sov så skönt efter en vandring på 10,5tim som sen avslutades med lite kortspel och öldrickande i stugan. Att sen få somna i en riktig säng, det är lycka!

  
 
Fullpackad bil!
 
På båten till Odda
 
 
 
Här kan man sova...
 
 
 
 
 
Vi klarade trappan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snöänglar
 
 
Trolltungan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
On top of the world!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja soligt var det!
 
 
 
Stugan vi bodde i
 
 
 
Vackert!
 

Preikestolen

Vi åkte båt på Lysefjorden för några veckor sedan. Då åkte vi under Preikestolen. Nu var det dags att se det från ovan, närmare bestämt 604m över havet. Vi stack dit direkt efter jobbet och stötte på Daniel, Peder och Rickard på vägen dit, så vi tog följe allihop. Det började med en vandring på lite mer än 1tim uppför. Det fanns ingen direkt väg att gå, utan man fick kliva över stenar och stockar.
 
Jag visste inte ritkigt vad jag hade att vänta eller hur jag skulle reagera när jag väl kom upp. Men jag kan säga att när jag väl kom upp höll jag helt allvarligt på att svimma av svindel,
JÄKLAR VA HÖGT DET VAR!
 
Det finns inga som helst säkerhetslinor eller nått sånt, det är bara ett stup rakt ner på 600m om man skulle ta ett felsteg! Efter ett tag vågade jag mig fram till kanten för att knäppa lite pics och titta på den fina utsikten. Turkost vatten omringat av berg, solen sken och alla var glada (men livrädda ;), kan det bli bättre?! Underbara, fantastiska Norge!
 
 
 
 
Halvvägs upp
 
Framme :)
 
Preikestolen underifrån
 
Preikestolen ovanifrån
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det kändes som man skulle glida ner för det lutade lite neråt på vissa ställen
 
Killarna var helt galna!
Vem lägger sig frivilligt med huvudet utanför en kant när det är 600m ner?!
 
 
 
 
 
 
 
En som fotas, en som håller i den som ska fotas och en som fotar
 
 
 
Se upp för stupet!
Vilket STUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuuup...
 
 
 
Sen var det bara att vandra tillbaka igen. Vi gick hem till solnedgången.
Bra dag och bra avslut!
 

Familjen

Vad skulle jag göra utan er?!
Jag har så fruktansvärt kul här med er!
Tråkigt bara att vi snart ska splittras, gäller att njuta av sista tiden tillsammans,
för kul ska vi ha :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sola strand
 
Är detta verkligen Stavanger, där det sägs regna jämt?!
Turkost vatten, sol, fin stand och kitesurfare överallt!
 
 
 
 
 

Helgens utflykt till Månafossen

Så har ännu en helg passerat, fortare än någonsin. Det har varit en intensiv helg med mycket roligheter. Utgång torsdag, fredag och lördag ;) Sen åkte vi på tur till Månafossen i lördags, som är Stavangers mäktigaste vattenfall med ett fall på 92m. Och mäktigt var det! Vägen dit var helt underbart vacker. Vi åkte längs beg och fjordar och ännu en gång undrade jag om jag verkligen var i Norge eller på Nya Zeeland! Det är så fint här!!!
 
 
 
 
 
Framme!
 
Alkoholmissbruk Nils!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kan man bo
 
 
 
 
 
För att få i sig något alkoholhaltigt 3e dagen fick det bli melon dränkt i sprit, gott!
 
 
 
Helgen kunde inte sluta finare. Vi kom hem lagom till soluppgången

RSS 2.0