13/4 Barrytown

Idag när vi satt och åt frukost ute kom det några matgäster till oss nämligen en höna med små söta kycklingar. Precis sånna som vi brukar ha, brunaktiga och en gul. Sen var det dags att åka buss igen. Vi stannade till på ett ställe för att gå en promenad och tillslut komma fram till en sälkoloni. Åter igen så är landskapet helt fantastiskt vackert här. Titta på bilderna och njut säger jag bara. Tillslut kom vi fram till sälarna. Dom var hur många som helst och där fanns små söta sälungar som hoppade omkring och lekte i vattnet. Det var svårt att slita sig därifrån kan jag tala om. När vi sen skulle gå tillbaka till bussen hör vi en stor smäll från havet. Det var gigantiska vågor som slog mot klipporna, säkert 8-10m höga. Tyvärr gick det inte så bra med att fånga som på bild.

 

Vi åkte sen vidare mot Punakaiki för att kolla på dom kända blowholes (blåshålen) och Pancake Rocks. Där fanns små ”grottor” med hål i där vatten från dom gigantiska vågorna kunde komma in. Så när det kom en våg in i ”grottan” kom det ut rök/ånga från bergen och det är där av namnet blowholes kommer ifrån. Pancake rocks kallas så för att det ser ut som att massa pannkakor  är staplade på varann.

 

Sen anlände vi till Barrytown eller Bazvegas som det kallas. Jag visste inte alls vad detta var för något ställe förrän vår guide började berätta. Det bor bara 55 personer i hela byn som bara består av en enda gata, alltså jätte litet. Det var typ vi på Straybussen som gjorde att byn överlevde. Så för att få lite liv på den lilla byn dressade vi alla om på kvällen, det fanns ett helt rum på hostelet med utklädningskläder. Sen hade vi på bussen en hel bar för oss själva och körde massa lekar och hade kul.


Kycklingarna




















Massa till sälar








Pancake Rocks


Sjukt hogt gras. Man kande sig som myrorna i ants





Blowholes


Pancake rocks


Jag, Emelie, Sara, Emma och langst fram var busschauffor





En av lekarna. Man skulle ta upp en kartong med munnen utan att ha
handerna i marken. Jag kom pa 3e plats



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0