Vad händer här i Stavanger?

Nog för att jag har letat jobb för fullt, men man måste ju göra lite annat också om dagarna. Herman och Nils, två Ljungbybor som också bor här i Stavanger umgås vi rätt mycket med. Häromdagen tog vi en tur till IKEA med dom där vi köpte lite grejer till lägenheten och åt lite svensk mat.

 

Vi har haft spelkvällar och då menar jag att vi har spelat vanliga hederliga spel, super kul, särskilt om man vinner :)

Vi har också vart på cupcake-kalas hos Maria som bodde i vår lägenhet innan jag flyttade in. Jag och Linn försöker komma i form nu igen lagom till jul ;) så vi utforskar Stavangers gator allt vad vi kan.

 

Norska fyndhörnan
 
Snabbkassan eller hurtigkasser som dom säger här
 
Linn det där en en ljusstake, inte en luciakrona
 
IKEA
 
Dagens inköp
 
Den här bron är perfekt att springa på...
 
...man tittar på utsikten och glömmer bort att
det är jobbigt att springa, perfekt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spelkväll hos oss med Herman och Nils
 
Maria gör oreo-cupcakes, riktigt goda!
 
Lars som vi bor med och fina Linn
 
Hela gänget samlat hemma hos Maria
 
Man måste ju ha lite kul på hemvägen :)
 
 

När ska jag vakna upp ur min dröm?!

Jag åkte till Norge för att jobba och tjäna pengar. Planen var att få jobb på en industri där lönen är bra och där man kan få jobba mycket övertid. Och att jag skulle få jobb innan November för då betalar man ingen skatt som svensk här.

 

Jag kan ärligt erkänna att jag haft lite halvt panik i dessa snart 2 veckor som jag varit här. Jag har varit på en del intervjuer men jobben har bara varit halvtid eller mindre och jag vill jobba heltid. (Man är ju lite kräsen ;) Det har känts som att jag aldrig skulle hitta ett riktigt jobb. Och jag har sagt till mig så många gånger: hur kunde du säga upp dig från Trycket och dra till Norge, nu är du arbetslös! Men man måste ju våga ta risker för att lyckas här i livet. Jag har lyckats jobba några dagar på konserthuset och serverat men detta är inget jag vill ha som heltidsjobb, ett jäkla slitjobb. Jag är dock sjukt stolt över mig själv som trots att jag verkligen hatar att servera har tvingat mig själv att gå dit och inte fegat ur! Jag har varit där 4 dagar nu och mer kommer det bli sa chefen. Jag har kommit in i det lite mer nu och kan i alla fall lite om vinerna nu ;)

 

I onsdags skickade jag mitt CV till en av cheferna på Leardal (ett företag), 5 min senare fick jag svar att han ville ha mig på intervju dagen efter. I Torsdags var jag på intervju. I fredags ringde han och sa att jag fick jobbet :D Jag blev så glad så jag sa: åh va roligt! Bara det att roligt på norska betyder lugnt. Men han bara skrattade, han fattade vad jag menade. På måndag kl.8.00 börjar jag nya jobbet. Spännande! 

 

Jag undrar när jag ska vakna upp ur min dröm för detta känns för bra för att vara sant! Det blev varken rensa fisk eller skala banan, det blev precis som jag ville!!! Jag kommer börja jobba innan November, kommer jobba på en industri, ha fasta tider, kan jobba övertid och tjäna massa pengar plus att jag kommer jobba extra på konserthuset och servera. 

 

Leardal är ett företag där dom tillverkar "första-hjälpendockor". Dockorna är som människor fast dockor då. Man kan ta pulsen på den, kolla blodtryck, den kan andas, men kan lysa i ögonen och pupillen blir då mindre etc. Jätte häftigt.Militären och folk som läser till bla. sjuksköterskor övar på dessa dockor istället för på riktigt människor. Jag kommer jobba med att sätta- och koppla ihop dom olika delarna till dockorna. 

 

Såhär känner jag mig just nu!
Jag vill bara hoppa och skrika av lycka!
 

 

Här är "SimMan" som jag/vi kommer tillverka
 
 
 
Som sagt denna dockan kan göra en hel del!
 
 
 
Fötter till "SimMan"

 

En liten film om hur SimMan funkar

En vecka går fort!

Dagarna här rullar på som aldrig förr, jag har redan varit här 1 vecka! Jag började jobba i lördags på konserthuset här i Stavanger. Ett jätte FINT ställe där dom putsar glas och bestick, maten är jätte fin och dyr, dom har hur många olika viner, champagne, öl som helst. Och där kom lilla jag som knappt har serverat innan, slängdes in i detta och skulle ta första beställningen. Det första gästerna frågade mig var: om den grekiska salladen var en stor portion, vilket vin som passade bäst till maten, var det kom ifrån, vilken druva det var gjort på och mycket mer! För det första hade jag aldrig sett maten innan jag serverade den första tallriken, och hur fasiken ska jag veta vilket vin som passar bäst till vad, vilken druva det är gjort på eller var det kommer ifrån. Jag var ju som ett stort frågetecken hela jag. Det var inte många frågor jag kunde svaret på den kvällen. Sen alla olika slags kaffe man skulle göra också. Ja det var mer eller mindre kaos i min hjärna. Jag hatar att vara ny på ett ställe och inte veta någonting!

 

Men dom tyckte nog inte jag var helt värdelös för jag fick jobba 12,5tim i lördags istället för 5tim som jag skulle gjort, plus att dom ringde in mig i söndags för jobb. Chefen på stället är svensk, sen jobbar där säkert 3 andra svenskar (en från Växjö faktiskt), danskar, norrmän, en från Cuba mm så det är en härlig blandning på folket. På söndagen efter jobbet stannade vi och åt och drack vin, sen gick vi ut. Inte varje jobb man blir medbjuden efter 2 dagars jobb ;)

Vi får se hur mycket jag kommer jobba här, det blir nog mest lite extra. Men det känns skönt att jag fått jobba lite och tjänat lite pengar för det är inte precis billigt i detta land!

 

 

Här jobbar jag, på Stavanger Konserthus

Det är jätte fint och ligger precis vid vattnet.
Hela restaurangen är gjord med glasväggar så man han en jätte fin
utsikt när man sitter och äter
 
 
På väg till konserthuset...
 
Stavanger är så himla fint!
Detta kort är taget från Konserthuset mot centrum
 
 
Imorgon ska jag på en ny intervju på ett företag där man
tillverkar bla, hjärt och lungräddnings dockor.
Lars som jag bor med jobbar där och han har tagit hem
både det ena och andra därifrån.
 
Foten blev vår nya ljusstake såhär inför halloween.
Håll tummarna för mig!
 

Bästa Emelie

Lagom till flytten till Stavanger fixade Emelie med min design på bloggen. Visst blev den fin??!
Hon är allt för bra hon.
Tack vännen!
 
Kolla in hennes blogg!
Om några veckor drar hon till Kanada så följ hennes resa här:
http://emelaia.blogg.se/
 
 
 
 

17/10 Jobbsök

Jag har nu varit här i 2 dagar och börjar redan känna mig som hemma. Det är så himla fint och mysigt här i Stavanger. Ni måste komma och hälsa på mig! Virre det ser lite ut som i San Francisco här med små gator och massa backar. Folk är riktigt trevliga här och jag fattar faktiskt vad dom säger. Enda problemet här är att jag sover alldeles för länge om dagarna. Den där sängen är omöjlig att gå upp från. Men jag har hunnit med en del i alla fall. Jag har varit på stan och delat ut en massa CV:n och gått med i bemanningsföretag. Idag ringde telefonen och imorgon ska jag på en intervju. Få se hur det går men allt känns bra än så länge!

 
Godmorgon och välkomna till mitt nya liv!
Såhär såg frukosten ut första dagen: en macka från gårdagen,
ett knäckebröd med ost och vatten
 
 
Stavanger Sentrum
 
Stavanger Sentrum
 
Stavanger Sentrum

15/10 Dags att flytta till Stavanger

 Nu är jag på väg. Väskorna är packade och jag har vinkat av alla där hemma. Jag kanske glömt säga vad jag ska göra?? Jag ska åka till Stavanger i Norge och jobba.  Jag har inte fått något jobb än men jag hoppas att det löser sig där sen. Malin och Linn är redan där och har varit där en månad så jag ska bo med dom.

 

 Jag åkte buss från Halmstad till Oslo tillsammans med Malin Simon och Emma från Ljungby som skulle dit och jobba (sjukt sammanträffande). Bussen blev stannad i tullen och genomsökt av hundar osv. Men vi klarade oss och fick åka vidare. I Oslo bytte jag till tåg mot Stavanger. Hela resan skulle ta totalt 15timmar. Smarta jag ”glömde” ladda både mobil och datorn så på tåget tog batteriet slut och det fanns inget uttag till att ladda. Tur att jag hade mina kära gamla mp3 spelare med mig. Efter att nästan suttit stilla i 15timmar hade jag rejäl träsmak där bak vill jag lova.

 

Till slut kom jag fram till Stavanger, där Linn och Malin stod och välkomnade mig med öppna armar. Lägenheten är jätte fin och ligger med gångavstånd till centrum. Det är 3 sovrum, ett vardagsrum, kök och toa. Jag och Linn delar rum, Malin sover själv tills hennes kompis Karin kommer om 2 veckor och vår inneboende Lars bor i ett eget rum. Det här kommer bli toppen :D

 
  
15 timmars resa, yippie.
Det är inte så att jag kommer komma hem ofta precis :/
 
Packning, ja jag har flyttat
 
Välkomna till oss!
 
Här bor vi
 
 
 
Köket
 
Köket
 
Köket
 
Toalett
 
Toalett
 
Vardagsrum
 
Malins rum
 
Lars rum
 
Här är min sovhörna...
 
...här Linns.
 
Såhär bor vi :)
 

Sagt upp mig!

Jag har nu jobbat i nästan exakt ett år på restaurang Trycket. Tiden bara rullar på…

Jag har trivts jätte bra där men känner att det är dags för lite förändring och det är dags för ett nytt äventyr.

 

Därför sa jag upp mig för en månad sen. Jag jobbade min sista dag i fredags 12/10.

På kvällen hade vi avskedsfest för mig på jobbet. Jag önskade att den kvällen aldrig skulle ta slut så kul som vi hade! 

 

 
 
Hela gänget samlat. Kommer sakna er!!!
 
En helt vanlig dag...
 
Ronny jag kommer sakna dig. Jag kan inte annat än le när jag se dig
 
Vi körde paketleken på avskedsfesten...
 
Alla fick bla. ett minne av mig där i, det blev succé
 
Den här fick jag, plus en väska med massa annat kul :D
 
Kommer sakna mina favoritkillar!
 
Här är min film som jag gjorde om allt kul vi hittat på på jobbet
 
 
 
Sista dagen på jobbet, skönt ;)

RSS 2.0