New York och sista stoppet på resan

Efter en hel dag instängda på vårt rum med kortspel (för att ha något att göra), nudlar (för att vi inte kunde gå ut och handla mat) och med en tv som bara visade nyheter och uppdateringar om stormen på ALLA kanaler, var vi lagom uttråkade. Men vi klarade det, vi blev inte bortblåsta i stormen Isac. Faktum är att en gubbe faktiskt höll på att göra det. Han var ute och rensade upp efter stormen när det forfarande höll på att blåsa (idiot). Nu har vi fått uppleva en touch av en orkan också. Men det var nog inte så allvarligt hos oss i Miami som i andra delar av landet.

 

Dagen efter stormen skulle vi flyga till New York. Hör och häpna men vi hade faktiskt lite tur nu. När vi kom till flygplasten var det jätte mycket folk där och värsta långa kön för folk var tvungna att boka om sina flygbiljetter pga stormen. Vi tittade på tavlorna och på vår tavla var 20 plan inställda och 9 som skulle flyga (vi var ett av dom), TUR!!! Men jag var rejält skakis innan vi lyfte. När vi gick ombord på planet blåste det fortfarande ute och planet gungade fram och tillbaka fast vi stod stilla på marken. Väl uppe i luften skakade det också en del men det gick över efter ett tag och då kände jag mig lugn igen :)
Vi är nu i New York :D, hur häftigt som hest!

 

En sak jag funderat på är varför vissa flygbolag ställde in sina flyg, medans andra inte gjorde det trotts att de flyger samma sträcka?! :/

 

Som sagt vartenda tv-kanal man satte på visade nått om stormen

 

Det går inte att fånga på bild eller förklara hur mycket det blåste...

 

Lägg märke till alla koner som vält och titta på palmerna som blåser.

Detta var vad vi såg från vårt hotellrum.

 

Men det gäller att ha humöret uppe ändå...

 

Här kommer en liten film från ovädret men inte ens denna kan förklara hur det var. 

 
 

Här ser ni hur många plan som var inställda bara på vår tavla!

 

I New York! :D

 

Times Square, bland det häftigaste jag sett med alla neonskyltar!

 

Manhattan by night

Bedbugs!!!

Redan på min förra resa i bla. australien pratades det mycket om bedbugs och Emelie som jag då reste med blev FLERA gånger biten av dom. Folk har sagt att man inte kan se dom med blotta ögat utan måste ha förstoringsglas och ibland inte trott på oss när vi sa att vi hade bedbugs i sängarna.

 

Men nu har jag det bevisat! Men kan visst se bedbugs med ögat, så små är dom inte. Men det var rena rama turen att jag lyckades se den innan den försvann någonstans igen...
Ända sen första natten här i Miami har det kliat på mig och jag har haft röda prickar lite här och där men inte tänkt så mycket mer på det. Idag kom så droppen när jag vaknade och såg en liten brun prick krypa på mitt vita täcke, en BEDBUG!

 

Jag kan inte beskriva hur äcklad jag är. I 5 nätter har jag sovit i den sägen och haft kryp krypandes på mig. Jag vill bara spy!
Vi har nu fått byta rum för sista natten :/
Efter allt som hänt mig nu känner jag mig som en riktig oturstjej och jag undrar om turen inte ska vända någon gång?!

 

Fakta om Bedbugs!

Vägglusen (som den kallas på svenska) dras till människans utandningsluft och kroppsvärme för att suga blod. Detta gör den nattetid. Vägglusen tycker om mörker och gömmer sig ofta nära födan. Sängen och dess omgivning är vanliga gömställen. Golvlister, sängbord, kläder, tavlor, eluttag, springor är exempel på detta. Vägglusen trivs i saker som ligger i en röra. När en invasion blivit större, finns risken att den sprids längre bort från människans sovplats. Vägglusen kan vid behov förflytta sig inom ett boende eller till intilliggande lägenheter i jakt på föda (värddjur). Risken för spridning i ett hus är stor när väl en boende har drabbats. Vägglusen tar sig vidare antingen för egen maskin, eller genom att lifta med människan. En vägglus kan krypa så långt som ca 30 meter i jakt på blod.

 

Antalet ägg vägglusen lägger är beroende av hur gynnsamma förhållandena är. Vägglusen lägger inga ägg om det är under 10 grader. Nymfer överlever minst två månader utan föda, medan en vuxen vägglus klarar mer än tio månader. Vägglusen kan vid brist på föda och rätta förhållanden (för kallt, men inte tillräckligt för att döda den), gå in i dvala. Fall av överlevande vägglöss som inte haft tillgång till föda har hittats efter så lång tid som 1,5 år.

 

 

 

 

  

Miami 20-26/8

Tiden går fort när man har roligt och vi har nu snart bara ett stopp kvar på vår USA resa, då Miami-vistelsen nästan är slut. Miami är en underbar stad! Det är lätt att hitta här, "centrum" är hur mysigt som helst med massa fina uteserveringar och mysbelysning på kvällarna. Precis bakom stadskärnan döljer sig en fin, bred, lång strand och turksost vatten. Vi har varit här i Miami snart en vecka. Vi har bott helt perfekt, mitt i smeten med bara några steg ner till havet.

Vår plan från början när vi planerade att åka hit var att vi skulle ta Miami som riktig semester. Bara ligga på stranden och ta det lugnt efter det hektiska schema som vi faktiskt haft nu med allt vi ska hinna med. Vår plan blev väl kanske inte riktigt som planerat...

Dom 4 första dagarna var toppen med strålande sol och stekande värme. Värmen är helt annan här än den vi upplevt på västsidan. Det är mycket fuktigare här, värmen är jobbigare här, nästan så man klagar på att det är för varmt. Vi hade i alla fall några riktigt bra dagar på stranden då vi gjorde absolut ingenting mer är att ligga på standen och steka och sen svalka oss i det turkosa vattnet (som inte svalkade så mycket för den delen).

 

Men tur varar inte för evigt... I fredags blev himmelen igentäppt av stora mörkgråa moln och vi fick veta att "Hurricane Isac" tydligen ska komma förbi Miami på ett besök. Så nu har det varit regn, blåst och storm i 2 dagar och imorgon söndag väntas orkanen komma hit. Vi har varit och handlat på oss massa mat nu för dom säger att vi inte kommer kunna gå ut imorgon. Så vi får bara vänta och se nu. Vårt plan till New York går tidigt på måndagmorgon men vi får väl se hur det blir med den saken...

 
 
 
Såhär såg det ut när vi kom till Miami med taxi från flygplatsen
 
South Beach!
 
Lite aktiv på semestern måste man ju vara :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ni kanske la märke till att det inte finns några direkta bilder på oss själva vid vattnet.
Detta för att vi tänkte ta bilder i slutet på veckan.
Vilken var världens sämsta idé!!!
Vi skojade ändå och sa: tänk om det blir dåligt väder.
Men hur stor var chansen liksom när det var strålande sol?!
Så nu har vi inga strandbilder på oss, that´s how it is :(
 
 
Vi har testat på Miami´s nattliv
 
Vi var på förfest på en pub där ett gång tjejer hade möhippa. Där hände allt!
Från gratis drinkar, till manliga strippor till att vi åkte värsta partybussen till Mansion,
stället vi skulle till
 
Inne på Mansion.
Vi har inte bara otur med vädret för när vi kom hit såg vi att
Avicii spelar här på denna klubben om bara några dagar, när vi är i New York :(
Klubben var i alla fall hur häftig som helst och något utöver det vanliga.
Det var tv-skärmar överallt med typ musikvideor på.
Dom hade folk som dansade och sjöng och gjorde konster i taket som ni kan se, galet var det!
 
 
Goda drinkar har dom här i Miami också.
Och små är dom inte vill jag lova!
 
 
 
Äntligen fick jag se Miami Ink. Blev det någon tatto??
Det återstå att se....
 
Känner ni igen det?!
 
En kväll var vi ute och gick bland alla mysiga gator.
En inkastare "tvingade" in oss på ett ställe som inte såg så mycket ut från utsidan.
Men när vi kom inte var det en rooftop-bar...
 
 
...och häftiga vattenanläggningar.
Det blev alltså en utekväll trotts att det inte var planerat.
Men det var ett riktigt häftigt ställe!
 
Eftersom det inte gick att ligga på stranden dom sista dagarna bestämde vi oss
för att se oss runt lite i Miami och åkte därför med en hop on-hop off buss
 
Turist?! Javisst :)
 
 
Här åker vi på den berömda Ocean drive där många filmer har spelats in.
Staden ligger till vänster och havet precis till höger
 
Vi fick åka en båttur där vi såg Miami Downtown från vattnet
 
Här åkte vi förbi Fisher Island där flera stora kändisar har sina hus
 
 
Dom hade stora fina hus, dom flesta hade en fin båt också...
 
 
 
 ...och en pool!
 
 
Detta är mitt nästa projekt!
Att åka på kryssning i Karibien, så jäkla häftigt! 
Vem vill följa med och när åker vi?!
 

Underbart är kort...från solsken till orkan!

 

Miami var för bra för att vara sant helt enkelt! Nu väntas tydligen en orkan här inom dom närmsta dagarna.
Igår torsdag låg vi på stranden hela dagen, solen sken och det var underbart väder! Idag fredag när vi vaknade upp var det lite molnigt. Vi gick till en restaurang för att äta. Satte oss på uteserveringen under ett parasoll. Hann precis börja äta när personalen sa åt oss att gå in inomhus. Sen började det blåsa, rejält! Allt välte! Parasollen gick sönder, menyer, stolar och allt möjligt flög iväg. Blåsten avtog efter ett tag och vi kunde gå tillbaka till hotellet.
Nu återstå bara att se om vi kan åka med vårt flyg på måndag till New York annars blir vi fast här.
Jag gjorde detta inlägget för att säga att allt är bra med oss och att ni inte behöver vara oroliga där hemma!
 
Detta är ett urklipp från Aftonbladet:
 
 
Stormen Isac ökar i styrka

Den tropiska stormen Isaac växer i styrka.

– Den här typen av regn kommer att orsaka livshotande översvämningar och lerfloder, säger Dennis Feltgen, talesman för det amerikanska orkancentret i Miami till AP.

På fredagskvällen hade stormen sitt centrum 160 kilometer syd-sydväst om Port-au-Prince, Haitis huvudstad. Då hade vindarna ökat kraftigt i styrka och rörde sig med hög hastighet mot de två ö-nationerna. Regn hade redan börjat piska södra delarna av Haiti, uppger nyhetsbyrån AFP.

Orkanstyrka

Enligt meteorologer väntas stormen nå orkanstyrka när den når Haiti, där omkring 400 000 människor fortfarande lever i tältläger efter jordbävningen 2010 som krävde 250 000 liv. I huvudstaden ringlade långa köer utanför butikerna när människor försökte fylla på sina matförråd inför ovädret.

– Det är varken stormen eller vindarna som skapar problem, det är regnet. Med regnet kommer jordskred och översvämningar, säger Sinan Al-Najjar vid Röda korset i Haiti till CNN.

Oljeplattform evakueras

Olje- och gasoperatörer i Mexikanska golfen hukar inför det annalkande ovädret, skriver TT.

BP uppger att flaggskeppet Thunder Horse, världens största oljeplattform, evakueras. Anläggningen har kapacitet att pumpa 250 000 fat olja per dag.

Mexikanska golfen är navet i amerikanska energiproduktionen till havs och svarar för 23 procent av USA:s råoljeproduktion och 7 procent av naturgasproduktionen.

Vid anläggningarna längs kusten finns 40 procent av USA:s totala kapacitet för oljeraffinering och 30 procent av anläggningarna som bearbetar naturgas.

Kuba i riskzonen

Också Kuba riskerar att drabbas av stormen Isaac. Landet ökade på fredagen sin beredskap för sex provinser på öns östra delar. Enligt lokala medier har turister evakuerats från de hotade områdena. "Inom de kommande timmarna kommer människor i de mest utsatta områdena transporteras till säkerhet", rapporterar Radio Rebelde enligt AP.

 

Såhär såg det ut precis innan ovädret kom...

Och här är en liten film från restaurangen.

Men jag kom på för sent att jag skulle filma så allt är typ redan över men tänkte ni kunde få se den ändå :)

 

What happens in Vegas, stays in Vegas...

Så sant som det var sagt så är det faktiskt så. Utelivet här är något utöver det vanliga. Allt från att bli inbjudna av ett gäng killar till deras bås, till att stå på en rooftop-bar med usikt över Las Vegas blinkande gator eller att gå till en klubb där Jennifer Lopers plötsligt dyker upp. I Las Vegas gäller det att ha korta, tajta, gärna gittriga klänningar och ha på sig så höga klackar det bara går. Gärna så att man inte ens kan gå i dom utan bara stå där och le och låtsas om som man inte alls har ont i fötterna. Bara detta var en upplevelse att se vill jag lova. Man undrar ju hur vissa tjejer tänker ibland men jaja...

 

Man känner sig som en kändis när man går ut då ALLA tittar på en. Jag har nog aldrig fått så mycket uppmärksamhet och blivit överröst med komplimanger som nu. Klubbarna här är väldigt annorlunda från dom vi har i Sverige. Tjejer kommer oftast in gratis överallt, få gå före i kön och får gratis drinkar. Killar däremot har svårare att komma in. Det finns små bås/rum/avspärrade områden på alla klubbar där man får hyra in sig. Så killar hyr ett sånt, beställer in massa alkohol och sen raggar dom upp tjejer att bjuda detta på. Kul upplevelse vill jag lova då vi blev inbjudna av ett gäng redan första kvällen vi var ute!

 

 Första kvällen gick vi bara runt och kollade lite

och drack några öl på ett shysst ställe

 

 

Redo för en första kväll i Las Vegas :)

 

 

Inne på LAX

 

Här i "lodgen" vi blev inbjuda till

 

 Andra kvällen...

 

 

 När vi kom till PURE som klubben heter såg vi att J.LO skulle hit!

 

Här har ni henne, Jennifer Lopez

 

 Mycket folk var där

 

 

Där fanns en roof-top bar med utsikt över större delas av Vegas

 

Tredje kvällen...

 

Lets go crazy tonight!

 

När vi kom till Xs var det tydligen värsta

poolen där och hur häftigt som helst!

Såhär såg det ur när vi kom, lite stelt och inte så mycket folk i poolen...

 

...Såhär såg det ut lite senare. Helt galet!!

 

 

 

Här med några australienare vi träffade.

Matt som senare blev Veronicas livs kärlek.

Och med det här lyckliga eller olyckliga slut (beror på hur man ser det :), eller vad säger du Virre?)

Så tackar jag Las Vegas för denna gång och hoppas på återseende!

 

                              

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Grand Canyon, ett av världens 7 naturliga underverk

En dag åkte vi en busstur på 10tim för att komma till Grand Canyon som ligger i nordvästra Arizona. Det har bildats djupa dalgångar mellan höga klippväggar som har blivit såhär av att Coloradofloden har grävt sig ner i berggrunden under lång tid och bildat världens största "Canyon" (ravin mellan höga klippvägar). Detta är ett av världens 7 naturliga underverk och det var mäktigt att se. Vi stannade också till vid "Hoover Dam" som är en dammbyggnad över Coloradofloden mellan USA-delstaterna Nevada och Arizona. Jag måste bara säga det att vi hade världens gulligaste och roligaste busschaufför. Han pratade hela vägen och skojade om allting och satt och skattade hela tiden. Inte utan att det smittade av sig. Det var en rolig resa.

 

Hoover Dam

Grand Canyon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veronica försöker göra allt för att bli av med mig, putta ner mig i ett stup är ett sätt...

Fortsättning följer, död eller levande återstå att se...

 

 

 

Nytt hem i pyramiden Luxor

Vi lever numera i lyx och glamour och bor på ett hotell som heter Luxor. Det är byggt som en pyramid, rikigt häftigt och man ser det väl på kvällen då det lyser en stark stråle upp i luften från topppen av pyramiden. På alla hotell här finns det minst ett casino. Det ena häftigare än det andra. Vissa med gamla tanter som dealers, andra med snygga, unga tjejer med glittriga urringade linnen. Det är sjukt va folk spelar alltså säger jag bara! Vårt hotell är så himla stort att vi har gått vilse här flera gånger. Men det kanske inte är så konstigt när dom flesta hotellen är sammankopplade med varandra genom gångar så att man ska slippa gå ute om man vill byta casino. Dessutom finns det inga fönster på nedre våningarna så man ser inte vart man är. Detta för att folk ska glömma bort tid och dag och stanna längre för att spela bort sina pengar. Det finns verkligen casinon överallt här precis som man tror. Till och med på Las Vegas flygplats finns det flera casinon, några precis vid gaterna, sjukt! Inne på Luxor, finns verkligen allt, från köpcenter till alla slags restauranger, SPA-anläggning, bio mm. Någon sa att på 3 hotell här i Las Vegas kan det bo lika mycket folk som det finns i hela San Francisco! Då kanske ni fattar hur stora dom är?!

 

Om jag sa innan att det var varmt i L.A så är det inget emot vad det är här! Las Vegas ligger i öknen och det är över 40grader om dagarna och luften står typ stilla här mellan alla höga hotell. Tur att vi har en pool där vi tillbringar större delen av dagarna. Men man hinner inte gå upp från vattnet förrän man måste i och svalka sig igen. Till och med på kvällarna och nätterna är det varmt så man svettas, det har jag aldrig varit med om innan. Men jag klagar inte, det är skönt med lite värme :)

 

Här är vårt hotell

 

 Utsikten från vårt rum

 

 

Vi bor på 20e våningen. Det var lite svårt att ta kort men allt är pyramidformat inuti

 

 

 Poolen där vi tillbringat stora delar av vår vistelse här.

Det är små "bord" i poolen där att man kan ställa sin drick bla.

För det är så roligt att man faktiskt får dricka i poolen.

Annars brukar det vara absolut förbjudet men här sitter alla med drinkar i handen

 

Frozen Strawberry Daiquiri mm så gott!

  

Yellyshotsen var däremot inte lika goda. Här ser ni också min lilla drink till vänster. Sånna hade alla!

 

 

 

 

 

Är det semester så är det :)

  

 

Casinot

 

 

 

 

Är man i casinots hemland så måste man ju spela!

 

Veronica vann och här kommer en film på hur det ska gå till!

16-20/8 Las Vegas, obeskrivligt häftig stad!

Så har vi nu äntligen kommit till Las Vegas som vi så länge sett fram emot. Och det är verkligen en stad utöver det vanliga. Lyxiga, häftiga hotell pryder gatan "The Strip" som är huvudgatan där allt galet händer. Alla hotell vill vara störst och vackrast och lysa med så mycket lampor det går för att få uppmärksamhet. Om man går på "strippen" på kvällen för man se alla lysande neonskyltar och stora tv-monitorer som blinkar med reklam. Det var verkligen häftigt att se!


Jag kan inte riktigt beskriva detta med ord mer än att det var en obeskrivligt häftig och annorlunda stad! Titta på bilderna så kanske ni fattar vad jag menar, men absolut måste denna stad upplevas på riktigt för att riktigt kunna förstå.

 

 

 

Las Vegas på dagen...

Detta hotellet heter New York New York och är byggt som New York i miniatyr.

Det finns också en berg- och dalbana runt hotellet som man kan åka.

 

 

 

Las Vegas by night...

 

Ett hotell som är byggt som ett slott

 

 

 

 

 

Vi var och tittade på en vattenshow

Här kommer ett litet smakprov

 

14-16/8 Tillbaka i Los Angeles

Los Angeles känns nästan som ett andra hem nu. Man börjar hitta här och vet hur tunnelbanan fungerar. Vi bor inte på samma ställe nu som innan utan vi bor tydligen i "Little Thai", så det är som att vara i Thailand igen. Vi har dock pool nu och det är riktigt skönt att ha i denna värmen. Vi har testat på utelivet här nu. Vi läste på nätet om en klubb som tydligen skulle vara populär som ägdes av Johnny Deep men när vi kom dit kände vi att vi inte riktigt passade in där. Två engelska tjejer kände precis likadant så vi åkte med dom till Hard Rock Café istället och drack goda drinkar.

 

Annars har vi mest tagit det lugnt dessa dagar. Vi åkte en sväng till Rode Drive igen för att få se det på nära håll och så har vi varit på ett stort utomhus köpcenter "The Grove" där många kändisar brukar hålla till. Och faktiskt så höll dom på med en inspelning av ett tv-program när vi var där. Jag råkade köpa en klocka också från Michael Kors så jag säger: Las Vegas jag är redo nu :D 

 

"Poolutsikt" har vi nu

Såhär kan ett rum se ut...

 

 Dags för utgång...

 The Grove

 Filminspelning i full gång!

 Vi var inne på ett jätte gulligt ställe,en dockaffär där man fick välja sin egna docka hur den skulle se ut. Om den skulle ha blåa ögon, blont hår, rakt- eller lockigt hår. Sen fick man skriva på ett papper, typ adoptivpapper på att man köpte dockan och tog hand om den. Dom  hade en hårsalong för dockorna också, så himla roligt!

 Cheesecake Factory. Vi var tvungna att festa till det en dag

Oreo Cheesecake, mmmm...

 

Min och Veronicas klockor som vi är så nöjda över

 

 

 

 

 

12-14/8 På besök hos Sara i San Diego

Jag och Sara har varit kompisar sen vi var små. Hon var aupair 1 år i San Diego, träffade en kille där sista månaden hon var där. Nu är hon gift med honom och bor där. Jag har länge velat hälsa på henne och ser hur hon har det. Nu hade jag chansen när vi bara var 2 tim därifrån.


Vi tog tåget från L.A till Oceanside som det heter. Det var så hima fint, vi åkte precis jämte havet som glänste blått av solens strålar. På stationen stog Sara och välkomnade oss med öppna armar. Hon visade oss sitt favorit taco-ställe. Gud så gott det var! Hon gav oss också massa tips att tänka på här i USA och det visade sig visst att vi varit lite väl generösa med dricksen här. Vädret var underbart här och solen stekte så vi körde ner till en av stränderna och la oss där. Jag säger bara ett ord och det är: SEMESTER!


Efter några timmar på stranden som resulterade till en fin gyllenbrun solbränna var det så dags att köra dit Sara nu bor. Det låg ca 45min in i landet. Det är som jag sagt innan mycket trafik här i USA och jag beundrar verkligen Saras körning och att hon bara hittade på alla slingriga, krokiga, trafikerade vägarna. Hon bor i ett typiskt amerikanskt bostadsområde med jätte fina hus och jag fick träffa hennes man Mark som var hur trevlig och gullig som helst. Dom är så söta ihop!


På kvällen gick vi på bio, Step up 4 Revolution, riktigt bra film med fint ögongodis att titta på :) Vi hade hela biosalongen för oss själva. Det var jag, Virre, Sara och en STOR bägare popcorn.
Dag 2 började med en sovmorgon som vi inte har haft sen vi kom hit till USA pga vårt fullspäckade schema och allt vi ska hinna med, men nu äntligen. Dagen spenderades på stranden där vi träffade Saras 2 svenska kompisar och en massa snygga surfkillar ;)


Dagen avslutades på en av dom bästa restaurnagerna vi hittills varit på med lite afterbeach mat och dricka. Quesadilla med kyckling, världens godaste hemmagjorda pommes med ranch dressing och en frozen strawberry margarita på det, det är grejer det!

2 dagar går fort och det var dags att åka "hem" igen till L.A. Dessa dagar har varit bland dom bästa hittills på resan. Sara har varit underbar och visat oss runt överallt. Och San Diego är så himla fint!!!

Tack för att du tog hand om oss så som du gjorde!

På väg till Sara...

Veronica och Sara

Jag och Sara

 

 

 

Saras kvarter

Biotajm!

Roadtrip med Sara som chaufför

 

 

 

Surfare överallt :)

Goda maten

Sara visade oss ett ställe där man får göra sin egen glass.

Man väljer dom smakerna man vill ha och hur mycket...

Sen lägger man på tillbehör med allt ifrån färsk frukt till choklad. Så himla gott!

 

 

8-12/8 Los Angeles "L.A"

L.A och Hollywood har varit en stad jag sett fram emot att se. Dock vet jag inte riktigt om den levde upp till mina förväntingar... Det är tiggare överallt och allmänt skitigt. 

Vi har varit på Walk of Fame, en gata där kända personer har blivit hedrade med en stjärna i asfalten med deras namn på för att dom gjort stora insatser i underhållningsvärlden i USA. Detta ser dock mycket glamorösare ut på bilder än vad det är i verkligheten. Gatorna är skitiga och ser ut som vilka andra gator som helst fast med stjärnor på. Så lite besviken var jag, dock var det kul att ha sett det. Dessutom hittade vi ingen stjärna med ABBA, vet inte ens om det finns men dom borde ha en tycker jag! Vi var också på Mann´s Chinese Theater där kändisar har lämnat sina hand- och fotavtryck.

 

Walk of Fame

 

 

 

Jag visste väl att jag en dag skulle bli hedrad för allt jag gjort!

Mann´s Chinese Theater

 

 

 

 

Allt detta ligger på denna gatan

 

För att få en glimt av hur och var alla kändisar bor/har bott och lever här åkte vi på en tur med buss igenom Hollywood-världen där vi bla. fick se Michael Jackssons-, Britney spears-, Justin Timberlakes hus. Vi åkte igenom bla. Beverly Hills och Rode Drive (en gata med bara exklusiva affärer för alla kända och rika personer).

Den berömda Hollywood skylten

 

Hollywood

Britney Spears hus

 

Justin Timberlakes hus

 

Michael Jacksons hus

Det går inte att ta miste på vems hus det är/var

 

 

Rode Drive

 

 

Universal Studios är något jag länge sett fram emot och det var verkligen något utöver det vanliga. Här får man leva sig in i filmens värld! Vi började med att åka en tur på 1tim med ett litet tåg där vi fick se olika inspelningstudios som dom använder i filmer och där dom just nu höll på att spela in CSI faktiskt. Vi fick se hur dom använder olika specialeffekter som jorbävningar, bli instängda nere i en tunnelbana när plötsligt vatten vatten börjar forsa in och kablar går sönder. Vi fick se hur dom gjorde i Fast and the Furious med deras bilar och vi höll på att bli uppätna av Hajen i Hajen-filmen. Vi åkte också igenom olika uppbyggda fasader som ett område där det varit jorbävning och ett flygplan hade kraschat och området där som spelat in Desperate Housewives som bara är uppbyggda hus som ser jätte fina ut på utsidan men som är tomma inuti.

 

Sen hade dom massa olika 3-D- och 4-D filmer som man fick se. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara detta för det var så jäkla häftigt. Det kändes verkkligen som man var med i filmen. Men fick vatten och eldflammor på sig och ibland kröp det till och med saker på en. Häftigt var det! Vi avslutade dagen med att åka något som var 100gånger häftigare än flumride på Liseberg och blöt blev man (vi satt längst fram)!

 

 

En av alla häftiga shower vi fick se

 

Plötsligt kom ett brinnande flygplan flygandes genom väggen

 

Ett av alla uppbyggda kvarter där olika filmer har spelats in

Här ser ni några av alla inspelningstudior som finns där

Detta kanske ser ut som en vanlig tunnelbana, men plötsligt bara forsade det vatten överallt

Vi fick se några kända bilar som varit med i filmer. Här tex bilarna i Fast and the Furious

Här fick vi se hur det går till när man fiilmar bilar som voltar, kör fort, tex bilarna i Fast and the Furious

Plötsligt började det "regna" (fejk-regna alltså)

 

Hajen går till attack!

Ett av husen där man har spelat in Desperate Housewives

 

Jag kommer inte på vad han heter men ett grönt troll tror jag han är, Green...någonting heter han.

Typ Greenwisch spelades in här

 

Här har det varit jordbävning. Det kändes verkligen som det hade varit det när man kom hit!

 

 

 

Greenscreen där bla. Pirates of the Carribean spelades in på

Sen kom vi till Simpson´s värld

 

                                   

Jo tack blöta blev vi!!!

 

Vi kom till Universal Studios på förmiddagen...

...och stannade till kvällen, så kul var det!

 

 

 

När jag var i Australien träffade jag en kille på en båttur, Andy heter han. Han bor i Hollywood och vi har haft lite kontakt efteråt och han tyckte det var jätte kul att vi var här i hans stad. Så han kom och hämtade mig och Veronica i sin bil en dag och körde runt oss och visade bla stranden här. Först åkte vi till Venice (ena stranden) och sen till Santa Monica (en annan strand). Så himla fint och härligt att se havet! Vi åt sen middag på Bubba Gump som är en restaurang som är uppkallad efter filmen Forest Gump. Forest hade en vän som kallades Bubba som var soldat, älskade räkor och skulle öppna en restaurang när kriget var slut. Därav namnet på denna restaurang som har räkor som specialite.

Jag måste bara berätta om när vi skulle parkera bilen. Men betalar pengar till en vakt som sen parkera bilen åt dig, ser efter den medans du inte är där och sen kör fram den till dig när det är dags att åka hem. Något som aldrig skulle hända i Sverige!

 

Venice

 

I Santa Monica är det sista stoppet om man kör Route 66

Här är jag, Andy och hans tjej som också var med

Santa Monica

 

Vi bor verkligen centralt och har tänkt gå ut och testa på utelivet varje kväll men eftersom vi har fullt upp om dagarna orkar vi inte med detta. Vi sparar oss till Las Vegas istället :)

Nu är vi på väg till San Diego för att hälsa på Sara och Mark och se hur dom har det, ska bli så kul!

 

7-8/8 San Francisco till L.A

Som jag sa innan hade vi tänkt hyra en bil och köra längs med kusten från San Francisco till Los Angeles. Istället tog vi bussen dit och tur var nog det för vägarna här är inte att leka med. Det gäller att veta var man ska för det finns inte mindre än 5-filiga vägar och dom kör inte direkt sakt här! Det blev en busstur på 12 timmar då vi åkte en nattbuss för att spara in en natt på hotell. Inte för att det blev så mycket sömn på bussen då jag fick sitta jämte en okänd dam som typ låg på mig och gjorde massa konstiga ljud ifrån sig. Dessutom får man ganska fort träsmak i baken. Och när man testat typ alla ställningar som finns för att försöka få det så bekvämt som möjligt för att få några minuters sömn och inget funkar då är det inte kul.

Vi åkte längsmed kusten och fick se solen gå upp över havet. Fram kom vi i alla fall till slut. Motellet vi skulle bo på hade vi bokat sen innan så nu skulle vi bara hitta dit. Det visade sig att vi åkt lite fel och fick gå en bra bit. Men vad gjorde det, vi fick se lite av stan och vi fick ändå inte checka in förrän lite senare på dagen. Stället vi skulle bo på låg i Hollywood och det var nära till walk of fame och universal studios. Dock hade vi hört att det skulle vara sunkigt och att det fanns bedbugs där. Detta var inget vi märkte och stället var helt ok.

 


 

 

 

 

 

 

 

5-7/8 San Francisco, staden som består av backar

Jag hade blivit förvarnad innan att det var väldigt backigt i San Francisco, men jag hade aldrig i min vildaste fantasi föreställt mig sånna här backar. Jag är imponerad av dom som kör bil här, både för att jag inte sett ett enda kärringstopp och för att  jag inte fattar hur dom kan fickpakera i dessa backar. Vi har fått mortion i alla fall. San Francisco är inte så stort så vi har gått nästan överallt.

 

Vi hyrde cyklar en dag och cyklade över Golden Gate bron. Vi har också åkt cable cars som är små smårvagnar som är ett av alla kännetecken för staden. Annars har vi tagit det rätt lugnt, njutit av den fina staden, utsikten och vädret. Vi skullle åkt till Alcatraz som är ett gammalt fängelse som ligger på en liten ö, men biljetterna var slut så vi fick nöja oss med att åka båt runtom istället.

 

Vädret här har varit jätte fint men lite blåsigt så det har varit lite kyligt emellanåt. Däremot tänkte varken jag eller Veronica på att smörja oss när vi var ute och cyklade så båda har bränt sig rejält nu och fått världens fulaste ”bonnabränna”.

 

Vi är fortfarande väldigt trötta och har lite svårt med tidsomställningen som är här. Sverige ligger 9 timmar före San Francisco, natt och dag är helt omvänt!

 

Planen var från början att hyra en bil och köra till Los Angeles härifrån men efter att sett den trafiken som är bestämde vi oss för att åka buss istället. Så där sitter jag nu. Vi avslutade San Francisco med en drink och god mat på Hard Rock café och har nu lämnat San Francisco och är på väg till LA :D

 

                                                 Väldigt mycket backar som ni kan se...

 

 

                                        Lombard Street, krokigare gate får man leta efter!

 

 

                                                         Golden Gate Bridge

 

                                                                        På bron

 

                                                                Under bron

                                                              Fishermans Warf

 

 

                                                                    Cable Cars

                                                                         Alcatraz

                                                                          Stranden

 

 

 

4-5/8 Det började ju bra…

Jag åkte upp till Stockolm sent på lördagskvällen eftersom flyget gick tidigt på söndagsmorgonen. Där träffade jag Veronica för första gången. Vi klickade direkt och hade en massa att prata om. Så det blev en natt på flygplasten med lite sömn och mycket förväntningar på vad som komma skall.
 
Vi mellanlandade i Frankfurt, vilket jag också gjorde när jag flög till Australien. Då var det tekniskt fel på flyget så jag fick sova på hotell där och flyga dagen efter istället. Såklart skulle det krångla denna gång också! Frankfurt flygplats är sjukt stor, så stor att man måste åka tåg mellan gaterna. Vi hade knappt 20min på oss att byta plan som såklart låg på andra sidan flygplatsen. Det säger ju sig självt att vi inte skulle hinna. Vi missade flyget och fick boka om det. Vi hade dock tur där och kunde komma med ett flyg som gick bara 4 timmar senare.
 
Sen gick allt bra och vi landade i San Francisco med rejäla jetlegs!
 
Ps.Efter lite erfarenheter från förra gången när jag bloggade ska jag nu försöka skriva lite kortare inlägg så ni orkar läsa allt :)
Och så vill jag tacka min kära vän Emelie för det nya fina omslaget på bloggen. Tack vännen du är bäst! D.s
 
 
 
                     
 
                                                                     Inne i planet
 
                                                              Så underbart fint att flyga!

Blogginbrott

Hej alla Jossans nära och kära!
 
Nu har jag gjort ett litet inbrott här på Jossans blogg för att justera hennes design lite grann. Hoppas ni gillar det eftersom ni ska följa hennes blogg nu igen!
 
Jag tänkte passa på att önska dig lycka till, Jossan, på ditt nya äventyr och hoppas du kommer få helt underbara upplevelser! Jag kommer följa dig så se till att uppdatera ordentligt! 
 
Have fun! 
 
/Emelie
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0