15-16/8 Bangkok

Efter att ha fått frukost på hotellet, vilket är renar lyxen vid det här laget efter att ha bott på hostel i över ett halvår och fått göra sin egna frukost, var det så dags att utforska huvudstaden Bangkok. När vi kom ut från vårt lilla kvarter, ut på den riktiga vägen (huvudvägen) fick jag nästan en chock. Var det såhär det såg ut? Det var inte vad jag hade föreställt mig. För det första luktade det så himla mycket avgas och andra konstiga dofter som matos och sopor. Det sjukaste av allt är att många går omkring med munskydd för att det tydligen är så skitigt i denna stad. Det var så mycket trafik överallt. Både bilar, knallrosa taxibilar, hur många mopeder som helst. Jag har nu fått lära mig att detta är ett vanligt färdmedel här. Dom kör som galningar utan hjälmar och göra omkörningar hela tiden. Sen har vi också dom berömda Tuk tuk bilarna som finns överallt här i Thailand och är en billigare variant av taxibilarna. Det är thailändare som kör runt folk i flakmopeder som dom har pyntat med sina personligheter och man bestämmer ett pris innan man åker iväg.

Sladdarna hänger kors och tvärs överallt från gatlyktorna. Det är matstånd överallt där det säljs allt möjligt från frukt och godis till blommor och mat, både det som ser helt oaptitligt, ofräscht ut och en del stånd ser faktiskt fräscha ut. Min bild av Thailand såhär långt är att det känns väldigt fattigt och dom ligger så sjukt långt efter med allt, med modernisering och teknik.

 

Väl ute på stora gatan uppstod lite förvirring bland mig och Emelie. Var skulle vi gå? Dit, dit eller dit? Det hjälpte ju inte heller när alla skyltar här står på thailändska och när man försöker fråga en thailändare bara ler dom och fattar ingenting. Dom kan ju ingen engelska här, hur fasen ska man då kommunicera med dom?! Från att ha varit i länder där alla har pratat engelska och man har kunnat fråga och fått svar på allt kom vi nu hit där knappt ingen kan engelska och man måste klara sig på egen hand…

 

Vi hittade i alla fall tillslut till tågstationen där en tjej tipsade oss om att gå till en resebyrå för att få lite hjälp med vår planering här i Thailand. Eftersom vi bara har 30dagar på oss här innan vårt visa går ut, kände vi att vi måste ha en väldigt planerad resa här om vi ska hinna med allt och allt ska klaffa. Vi la upp en plan tillsammans med resebyrån och kom fram till ett riktigt bra beslut. Så nu är allting bokat:

-Vi kommer först åka upp till norra Thailand där vi bla. kommer gå en 3 dagars trekking, åka bamburafting, rida elefant och klappa tigrar.

-Därefter åker vi ner till södra delen där vi bla. kommer ta ett dykarcertifikat på 3 dagar med en svensk instruktör, åka till Phi Phiön och ”The Beach” stranden.

-Sen flyger vi till Singapore 12 september. Så såhär långt är nu vår resa planerad och det känns riktigt skönt.


 
Såhär ser vår reserutt ut i Thailand, Singapore och Malaysia.

Vi bestämde oss sen för att åka och kolla på några tempel som är kända här och det var då dags för oss att åka vår första tuk tuk…trodde vi i alla fall. Först skulle vi bara pruta om priset för första gången. Eftersom vi har hört att det är så himla billigt här ville vi såklart åka billigt. Men tydligen ville vi kanske ha det lite för billigt för efter att ha testat ett flertal tuk tuk blev dom tillslut sura på oss och ville att vi skulle ta bussen istället. Så vi gjorde som dom sa. Detta var en upplevelse i sig. Bussbiljetten kostade 1.50kr och vi visste inte alls hur lång tid det skulle ta innan vi var framme. Efter 45min var vi där. Fullt höga tempel som pryddes av guld och drakar.

 

Igen visste vi inte riktigt vart vi skulle gå eller börja och då kom det fram en jätte trevlig thailändare som var någorlunda bra på engelska. Han sa att det bästa vi kunde göra var att åka tuk tuk till dom olika templerna. Folk har varnat oss för detta innan, men dumma som vi var glömde vi allt vad folk sagt till oss och åkte gladeligen med våran tuk tuk. Han körde oss först till en stående buddha i guld som var runt 30m hög tror jag. Han väntade på oss medans vi var där inne. Innan han sen körde oss till nästa tempel stannade han till vid en smyckesaffär och sa att vi skulle gå in där och titta.

 

Tuk tuken är också kända för att stanna vid smyckesaffärer eller klädaffärer om man åker med dom för en billig peng och då måste man gå in där och titta och helst köpa någonting. Om man bara tittar i affärern får tuk tukföraren en flaska bensin av affärsägaren. Om man sen köper något i affären får han 2 flaskor bensin. Efter att ha stannat vid 2 sånna här affärer och bara sett ett tempel fick vi nog. Vi ville tillbaka där han plockade upp oss och det visade sig då att alla templerna låg där förutom det han hade kört oss till. Vi blev då irriterade och osams med föraren och det slutade med att han körde ifrån oss utan att ta betalt. Vi GICK i alla fall sen och kollande på den berömda sovande/liggande buddhan riktigt stor gubbe det där. Eftersom både jag och Emelie höll på att svettas ihjäl här och varken hon eller jag är speciellt intresserade av tempel så ville vi inte stanna här någon längre stund.

 

Vi ville shoppa och begav oss därför till MBK som är ett stort köpcenter med 7 våningar där dom har allting. Det var jobbigt i början när man skulle pruta för fösta gången och man inte visste hur lågt man kunde gå eller innan man hade lärt sig hur man skulle räkna. Men efter några timmar var vi i full gång och shoppade som aldrig förr. Det är lite som i Ullared, man köper typ allt för att det är billigt vilket varken kommer sluta bra eller billigt…

 

 

Jag köpte 2st klockor, en tavla, en scarfs, en klänning, en bikini (till), högtalare till mp3n, ett linne, simkort till telefonen med tel nr: +668 49757500

 
$ Money money money $


En fruktvagn mitt i all trafik


Tuk tuk



Bakom tuk tuk föraren


Rosa taxibilar


Såhär kan man ju också frakta varor. Lite överfull kanske...


Mina nya inköp


Stående buddha


Tempel



Liggande buddha



Kommentarer
mammi och bellen

2011-08-22 @ 15:35:40
mammi och bellen

hälsa kapten Sparrow i Singapore från oss =)

2011-08-22 @ 15:38:10


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0