6-9/9 Phi Phi Island

Vi har nu kommit fram till Koh Phi Phi som är vårt sista stopp här i Thailand innan vi åker till Phuket för att ta flyget därifrån till Singapore på måndag. Det är tydligen monsun här så vi var förberedda på regn alla dagar. Men vädret har varit kanon här dom 4 dagar som vi nu varit här. Phi Phi är en mysig ö med massa shopping och såklart en strand som förvandlas till en bargata på kvällen med fireshows som på alla andra öar. Dock slår ingen show vad vårt kära Koh Phangan levererade. Vi bor nära stranden här som är en lång och fin strand med turkost vatten som är omringat av höga stenbumlingar/klippor.

 

För att få se några andra öar som ligger runt Phi Phi åkte vi med en thailändare i hans longtailbåt. Riktigt häftiga båtar det där. Dom läcker in lite här och var och motorn är gigantisk och rostig. Propellern ligger mer PÅ ytan än under, men framåt kommer man faktiskt. Första stoppet gjorde vi på Monkey Beach. Här sprang aporna runt vilda och kom fram och hälsade på en. Riktigt häftigt faktiskt och det fanns två små apbäbisar, så himla söta. Vi stannade sen och snorklade på lite olika ställen. Riktigt fint vatten att snorkla i, väldigt klart. Jag såg en svärdfisk och en blåsfisk, eller nått liknande i alla fall.

 

Vi åkte också till Maya Bay som är känt från filmen The Beach med Leonardo DiCaprio som huvudperson som spelades in här. Jag kände dock inte riktigt igen stranden. Det var en vik som var omringad av höga stenar. Stranden pryddes dessutom med fullt av ching-chongare som ville ta kort på mig och Emelie. Antagligen för att vi är två snygga svenska tjejer : )

Jag måste säga att jag blev lite besviken på Maya Bay. Jag hade så himla stora förväntningar för alla säger att det är så fint här. Visst det är fint här men jag och Emelie har sett så mycket finare platser. Jag antar att vi har sett för mycket helt enkelt och är kräsna nu. Men jag kan inget annat än att säga att vattnet här är riktigt fint. Det är så klart och turkost och överallt ser man stora stenbumlingar reser sig upp från vattnet.








Jag forsokte maskera mig for en jobbig australienare som vi traffat tidigare
 pa dagen som jag absolut inte ville se igen.
Jag var tvungen att kopa glasogon. Vad tycks?


Maya Bay


Herr Nilsson


Vilda apor



Kommentarer
mamma och pappa

snygga glasögon, du passar riktigt bra i dom. apan var för gullig :)

2011-09-10 @ 23:47:01
Lillasyster MAthilda

Är det dom svarta stjärnorna som är i vattnet som man ska akta sig för ? :) kram

2011-09-12 @ 14:44:41
Anonym

Ja precis Tildis det ar det :) dom ar inte roliga att trampa pa

2011-09-13 @ 18:15:17
Josefin

Ja precis Tildis det ar det :) dom ar inte roliga att trampa pa

2011-09-13 @ 18:17:07
Bellis :))

Du passar ju i glasisar :))

2011-09-14 @ 19:29:42
Bellis :))

Förresten den bilden på dig och Emelie, en första var riktigt fin :)

2011-09-14 @ 19:30:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0