7/7 VI HAR FÅTT JOBB!!!

VI HAR FÅTT JOBB!!!

Vi är så jäkla grymma!!!


Både jag och Emelie vaknade av att hennes mobil ringde kl. 08.00 på morgonen. Jag hörde att hon lät väldigt glad när hon pratade och jag förstod direkt att det handlade om jobb. Plötsligt frågar hon mig: kan vi börja jobba idag? Ja säger jag utan att ens tänka efter. Vi båda ville ju börja jobba så fort som möjligt. Samtalet avslutades och Emelie säger: vi ska jobba kl.12 idag. Dom kommer och hämtar oss kl.11 så vi har knappt 2 timmar på oss att packa och checka ut. Vad hände?! Vi bara skrek av glädje så att dom andra i rummet vaknade, vi fixade det till slut! Det var Barbera (farmaren) som ringde och sa att vi fick jobba hos honom. Han och Paul samarbetar tydligen och dom hade pratat med varandra om oss och tyckte vi verkade vara 2 drivna tjejer som absolut skulle ha ett jobb. Vi är så grymma!

 

Vi blev så ivriga av att ha fått ett jobb så vi glömde fråga vad det var för jobb, hur mycket vi fick betalt och hur mycket vi skulle jobba. Tänk om det bara var några timmar varannan dag. Vi visste ingenting mer än att vi hade fått ett jobb. Vi packade ihop våra saker lite snabbt och var sen tvungna att checka ut. Grejen var bara den att vi betalade hyra för en hel vecka igår och man får inga pengar tillbaka. Så det sög lite, men vi hade ju i alla fall ett jobb nu.

 

Ägarna på Barnacles typ dumförklarade oss som checkade ut nu och strök oss från jobblistan när vi nu kommit så högt upp på den. Dom berättade också att både Paul och Barbera är svin, att Bearbera inte hade råd att betala sina arbetare, att jobben var jätte dåliga, slitiga och dåligt betalt. Vad hade vi gjort?! Strukit oss från listan för att få ett jobb som var skit och dessutom var vi tvungna att betala en dyrare hyra på Aussie Nomads där vi nu skulle bo. Kommer vi ens tjäna några pengar och vad är det för jobb vi tackat ja till egentligen?! Många tankar snurrade i huvudet medan vi satt och väntade på att dom skulle komma och hämta oss. Men vi kunde väl inte tacka nej till ett jobb? Vi vet ju inte alls när vi hade fått ett annat jobb annars. Kanske nästa vecka, kanske nästa månad. Folk från hostelet trodde inte sina öron när vi berättade att vi fått jobb. Vi väntade en vecka sen fick vi jobb. Dom flesta har väntat i flera veckor-månad och fortfarande inte fått jobb.

 

Oroliga som vi var bestämde vi oss för att ringa svensken som vi träffade på Mc´donalds häromdagen och rådfråga lite. Hon tyckte också det var ett svårt val men att vi skulle ta jobbet och se vad det var. Hon sa att timlönen ska ligga mellan 8-18$/tim. Hon sa: får ni 8$ är det dåligt men får ni 18$ ska ni ropa till Gudarna och tack! Hon packar tomater och tjänar 14$/tim. Det var skönt att prata med henne så man vet lite vad man kan begära i betalning. Man har ju hört om skitjobb med skitbetalning, sånt vill vi inte ha!

 

En halvtimme efter utsatt tid kom Barbera och hämtade oss (vi var lite oroliga ett tag att han inte skulle komma, att allt bara var en lögn). Han körde oss till hostelet och vi bara slängde in våra väskor på rummet sen var dags att bege oss till farmen, spända av förväntningar. Vi blev introducerade av en tjej som berättade lite om farmen och dom regler som finns här. Så berättade hon sen om lönen, 18$/tim! Hörde vi rätt?! Svensken sa ju att det var jätte bra lön. Allt kändes så himla bra såhär långt. Alla var trevliga och det verkade vara en seriös farm!

 

Sen var det upp till bevis. Nu skulle vi bevisa att vi var ”hardworking girls ”. Vi blev skjutsade ut till ett stort fält med massa små gröna plantor på. Detta var ”capsicum” eller paprikaplantor som det heter på svenska. Dessa plantor sattes för tre dagar sen. Tydligen är det några insekter som äter upp fötterna på vissa. Mitt och Emelies jobb var nu att gå rad för rad och byta ut dom plantor som var dåliga. Det var inte så svårt. Man såg ju tydligt vilka som var dåliga eftersom dom låg ner och var vissna. Grejen var bara den att vi var tvungna att bära på en platta med ca.200plantor på och böja oss ner varje gång man skulle plantera en ny. Otränad som man nu har blivit började det efter ett tag att kännas i rygg, armar och lår. Dessutom var det stekande sol ute och vi hade inga handskar på oss så ni kan ju tänka er hur smutsiga vi var om händerna efter att ha planerat ett tag.

 

Solen började gå ner och vi jobbade till solnedgången. Det var riktigt fint, himmeln var helt orange. Vi jobbade från 13-18 och vi hann plantera runt 1000 plantor, vilket vi tyckte var bra för att vara första dagen. Men om man kollade på fältet hur mycket vi hade kvar att göra var detta vi hade gjort idag INGENTING, för fältet var riktigt stort. Jag tänkte hur fasen ska vi klara av detta. Vi hade bara jobbat halva dagen idag mot vad vi skulle få jobba imon och jag var redan helt slut i kroppen.

 

Vi blev sen skjutsade tillbaka till hostelet i en minibuss tillsammans med dom 5 andra backpackerna som också jobbar på farmen. Vi var nu riktigt hungriga efter att bara ha ätit 3 ägg till lunch och lite gröt till frukost. Eftersom hostelet ligger en bit från centrum kör dom in med bussen vissa dagar för att handla. Så jag och Emelie bestämde oss för att följa med

För att köpa lite mat. När vi kommit halvvägs hade det hänt en olycka och det gick inte att komma förbi med bilen så vi fick gå tillbaka till hostlet eftersom bussen inte kunde vända på den smala vägen och var tvungen att vänta tills olycksplatsen var uppstädad.

 

Som tur väl var hade vi lite mat med oss från förra hostelet. Men vilket värdelöst kök det är här! Det finns knappt inga grytor, dom som finns är odiskade och skitiga eftersom det inte finns något diskmedel. Plattorna blir aldrig varma så det tar en hel evighet att laga mat. Köket är trångt och äckligt! Vårt rum är också jätte äckligt. Det luktar instängt och blöt handduk, inte så konstigt kanske när det inte finns någon ventilation. Vi bor nu med 2 israeliska tjejer och en engelsk tjej och dom är inte alls renliga av sig. Det ligger kläder överallt och gamla matrester. Det var sen dags att sova eftersom vi ska åka med bussen som går 6.45 imorgon bitti!

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0