8/6 Jobb i 10 timmar!

Vi hade ställt klockan på 4.30 för att hinna äta lite, packa väskan och så. Det var faktiskt inte så jobbigt att gå upp som jag hade trott. Men detta var ju första dagen också, det blir väl värre antar jag. Grejen är den att folk på hostelet jobbar på olika farmar. Eftersom bussen ska hinna köra alla måste några vara på jobbet tidigare. Oturligt nog har det blivit vi som han kör först av alla. Därför var vi tvungna att sitta och vänta i ca. 30min och vänta tills klockan blev 6.30 så vi kunde börja jobba. Det var fortfarande mörkt ute när vi kom till farmen men började sen ljusna utan att man ens tänkte på det. Vi blev sen skjutsade till vårt fält och det var bara att sätta igång och jobba från där vi slutade igår. Det kändes i ryggen och armarna men mest kändes det på baksidan av låret när man böjde sig ner. Varje steg var en börda dom första timmarna innan man hade blivit varm i kroppen. Eftersom det var så tidigt på morgonen var det väldigt fuktigt och blött ute, vilket gjorde att jorden blev väldigt geggig som man gick på. Därför sjönk man ner typ hela tiden och blev väldigt lerig om fötterna och övriga kroppen, inget jobb för den som är rädd för att bli skitig om man säger så. Att jobba i converse här är kanske inte det bästa men vad gör man som backpacker?

 

Vi fick in en bättre teknik idag och jobbade dubbelt så fort som igår. Vi nästan skrattade åt det vi hade gjort igår och fattade inte hur vi bara kunde hunnit med så lite igår. Övning ger färdighet som man brukar säga. Vi räknade också ut att under en dags arbete böjer vi oss ner minst 4000gånger! Inte undra på att man får ont här och där. Vädret idag var helt perfekt att jobba i. Det var skön värme och det fläktade skönt. Vi har kommit på att detta jobbet är rätt shysst. Jag och Emelie går på ett fält själva. Vi kan göra lite som vi själva vill, ta raster när vi känner för det. Vi jobbar bara dom dagarna det är fint väder vilket innebär att det nästan alltid är sol ute när vi jobbar. Det finns alltid någonting att göra så dagarna går faktiskt fort och man behöver inte tänka så mycket på det man gör. Vi bara går där och lyssnar på musik och trycker ner lite plantor här och där. Inte hel fel sommarjobb faktiskt.

 

Vi frågade Barbera (chefen) idag hur mycket vi skulle få jobba. Han svarade då: varje dag, det finns alltid något att göra här. Vi trodde att han skämtade när han sa så. Vi pratade sen med dom andra som jobbar här och då berättade dom att dom var inne på sin 19:e dag i sträck nu. Dom sa att man jobbar alla dagar förutom om det regnar. Så jag och Emelie kommer får jobba många timmar, vilket vi bara tycker är bra. Vi är här för att jobba och kan likaväl jobba så mycket som möjligt. Vi jobbar från 6.30-16.30 och har 30min rast. Vi räknade ut att om vi jobbar 10tim om dagen tjäna 1260kr/dag, 8820kr/vecka, 35280kr/mån, sen är det 13% i skatt på detta. Vi kommer jobba här i 2 månader så resten får ni räkna ut själva men jag hoppas verkligen och tror att vi inte kommer åka härifrån helt urfattiga i alla fall. Det suger dock att hostelet kostar 1500kr/vecka! Vilket blir 6000kr/månad för ett jäkla äckligt rum!

 

Efter jobbet följde vi med och handlade idag istället. Vi storhandlade verkligen, lika bra det eftersom man måste planera alla måltider väl när affären ligger så långt bort. Mer än så hinner man inte med om dagarna. Man jobbar hela dagen, kommer hem, lagar mat, duschar och sen är det dags att sova så man får lite sömn innan det är dags att stiga upp igen.

 

Vårt nya rum/hem, väldigt stökigt som ni ser
Lite lerigt...
En dag på jobbet...
Massa paprikaplantor!


Kommentarer
från mamma

fälten ser väldigt stora ut =) tur det finns ett slut oxå.puss

2011-06-14 @ 22:04:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0