Mission beach

Dag 1. 24/3

Så var det dags att lämna paradiset och åka vidare till Mission beach. I bussen berättade chauffören att det finns en fågel här, cassowary som ser ut som en emu. Den här fågeln är viktig för regnskogen eftersom det är den enda fågeln som klarar äta stora frukter från 70 olika träd i regnskogen och som sen bajsar ut det och ett nytt träd kan börja växa, så att regnskogen inte utrotas. Mission beach är väldigt förstört från cyklonen, träden/palmerna ligger huller om buller och vissa hus är helt förstörda. Det ser ungefär ut som ”Gudrun” gjorde hemma i Sverige fast här är husen mer förstörda. Mission beach var väldigt ”dött”, många affärer var stängda och på vårt hostel var det typ bara vi som bodde. Det märks att man har kommit till den tropiska delen av Australien nu för det är sjukt fuktigt och varmt här.

 

Jag och Emelie har länge sagt att vi någon gång ska köpa en ostbricka och vin och sätta oss på stranden en kväll. Idag har det varit jätte fint väder och det finns inte så mycket att göra här. Så vi gick till affären och köpte kex, brieost, gröna kärnfria druvor, vattenmelon och en flaska rödvin. Vi snodde/lånade ett vitt lakan från hostelet som duk/filt och vi hade sån tur att i köket stod det 2 vinglas, så vi tog genast med dom. Vi duschade, gjorde oss fina och sen gick vi ca 10min ner till stranden. Solen gick ner snabbt så det gällde att vara snabb med att ta kort. Sen satt vi där och åt och drack och kollade åter igen på solnedgången, riktigt mysigt.

 
Förstört av cyklonen. Såhär såg det ut längs hela stranden














Dag 2. 25/3

Idag var det dags att bege sin in till centrum av Mission beach. I receptionen sa hon att man kunde gå på stranden dit och att det tog runt 40min. Vi gjorde som hon sa. Det var stekande hetta och efter att ha gått i ca 30min kommer plötsligt ett hinder i vägen, nämligen en flod som rinner ut i havet som vi måste ta oss igenom för att kunna fortsätta gå vidare. Vi ville inte vända om när vi hade gått så långt så det var bara att gå i. Det var vatten upp till magen och lite läskigt, vi skämtade om att det var en krokodilflod. Vi tänkte inte så mycket mer på det sen. Efter ca 1timme var vi äntligen framme i ”centrum”. Där fanns verkligen ingenting att göra! Knappt inga affärer var öppna och allt vi ville var att bada, men det gick inte för att det finns yellyfish i havet och badställerna dom hade blev förstörda av cyklonen. Vi frågade en farbror som var ute i sin trädgård om det verkligen inte fanns någonstans att bada. Eftersom vi är 2 söta tjejer från Sverige fick vi följa med honom in på hans tomt och bada i hans pool, rena lyxen (han bodde inte fattigt). Jag och Emelie i en pool i en trädgård precis vid havet i Australien efter att gått i stekande hetta i 1tim, kunde inte bli bättre. Vi berättade för farbrorn att vi hade gått igenom floden för att komma hit. Och håll i er nu…han berättade för oss att det finns krokodiler där i på riktigt och vi hade en jäkla tur som kom fram levandes. Så jäkla sjukt. Varför sa hon på hostelet att vi kunde gå där och varför fanns det inga skyltar om krokodiler där?! Vi lever i alla fall så ni behöver inte vara oroliga :)

 

När vi svalkat oss gick vi ner på stranden och la oss och kollade när folk hoppade fallskärm, dom landade nämligen på stranden. Det såg riktigt härligt ut och vi blev sugna på att hoppa. Vi hade tänkt göra det på Nya Zeeland eftersom det är billigare. Men vi gick till Skydive butiken och pratade med dom. Hon sa att vädret på Nya Zeeland såhär års är lite osäkert och att man måste ha overall på sig när man hoppar där. Här i Australien får man hoppa i sina egna kläder, linne och shorts. Dessutom hade dom specialpris nu eftersom det har varit en cyklon. Vi fick broschyrer med priser och sen gick vi längs vägen tillbaka till hostelet. När vi kommit halvvägs stannade en bil med en supersnäll kille i som körde oss till hostelet. Folk är så himla vänliga här i Australien!

 

I några timmar satt vi sen och funderade hur vi skulle göra med fallskärmen. Det har varit kanonväder idag och det skulle bli ungefär samma imon. 2 tjejer som vi bodde med hade hoppat idag och vi fick kolla på deras video, det såg verkligen härligt ut! Så vi bestämde oss, vi hoppar fallskärm imon!


I poolen hos farbrorn





Farbrorns hus


Detta är inte jag men det såg ut såhär när jag kom flygandes, härligt med andra ord



Kommentarer
Bellan

Härliga bilder!!

2011-03-27 @ 15:41:34
susanne

Gud vad skönt ni verkar ha det. Upplever massor. Va rädd om dig.

2011-03-27 @ 19:56:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0