15/5 Vi missade flyget!!!

Vi steg upp, checkade ut, åt frukost och sen var det dags för en riktig chilldag på stranden och bättra på brännan lite innan flyget gick till det lite kyligare Australien. Vi låg och pressade hela dagen eftersom flyget skulle gå på kvällen. 7.10pm stod det på biljetten att flyget skulle gå och vara framme i Melbourne 21.10pm. Vi kollade på biljetterna det sista vi gjorde igår kväll och Emelie noterade att det var två olika tidsuttryck. Vi frågade i receptionen på hostelet vad han trodde om tiderna men han sa att i Fiji använder man ett tidsuttryck och ett annat i Australien. Så vi tänkte inte så mycket mer på det.

 

Vi tog en taxi för att vara på flygplatsen 2 timmar innan avgång som det stod på biljetten att man skulle vara, alltså runt 17 tiden (5.00pm).  När vi sen skulle checka in nästan skrattade dom åt oss och berättade att planet höll på att lyfta. Vi fattade ingenting. Det visade sig då att på vår flygbiljett att det hade blivit ett väldigt klantigt slarvfel från Peterpan där vi köpte biljetten. Det skulle inte stå 7.10pm utan 17.10pm, dom hade glömt att sätta dit en etta framför. Så vi missade planet och det gick inga mer förrän imorgon. Många tankar gick i huvudet hur vi nu skulle göra. Vem skulle stå för flyget och var skulle vi ta vägen. Vi ringde Peterpan som bokade en ny flygbiljett åt oss. Det enda var att det fanns inga direktflyg till Melbourne så vi var tvungna att först flyga till Brisbane, sova där en natt och sen flyga till Melbourne dagen efter.

 

Efter ett antal timmar på flygplatsen där vi försökte reda ut allt, blev det att stanna en extra natt och en extra dag i paradiset eftersom planet imorgon inte går förrän 20.40 Det är tur att vi är två säger jag bara för det är inte alltid så lätt att förklara allt och reda ut det på knackig engelska. Men vi lyckades, bra jobbat Emelie.

 

Så det var bara att åka tillbaka till hostelet och checka in igen. Vilka möter vi då?! Jo Sara och Hanna som också ska bo här inatt och holländskorna. Det var kul med lite återförening.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0