25/5 Äntligen är det bokat!

Nu har vi äntligen en plan, tro det eller ej. Vi vet nu hur länge vi kommer stanna i Australien. Vi var på Qantas (flygbolagets) kontor och bokade om våra flygbiljetter. Från början skulle vi flyga från Sydney till Singapore för att mellanlanda, sen därifrån hem till Sverige. Men vi kom då på den brillianta idén att vi kunde ju likaväl stanna i Asien när vi ändå skulle dit, och resa runt lite där också :P Vi vill åka till Thailand, Phillipinerna, Borneo, Bali, Singapore och Malaysia. Så nu gäller det verkligen att vi får ett jobb så fort det bara går så att min dröm kan bli till verklighet med att åka till Asien. Jag har alltid velat åka dit och sa det till Emelie innan vi åkte till Australien. Hon var då inte så sugen men har ändrat sig. Från början skulle vi bara till Australien. Sen blev det Nya Zeeland och Fiji också, och nu hela Asien! Det ska bli så kul!!! Jag hade från början planerat att vara borta i 4 månader men nu blir det mer än det dubbla.

 

Vi har nu varit i Melbourne ett tag nu och sökt lite jobb. Vissa har svarat men sagt att dom inte har något jobb åt oss. Tydligen om man åker dit det är mycket fruktplockning och checkar in på ett hostel där så hjälper dom en med jobb. Hostelet har en lista som man får sätta upp sig på. När det blir ett jobb ledigt får den som står överst på listan jobbet. Så vår nya plan är nu att åka upp till Bowen där det tydligen ska finnas mycket fruktjobb och sätta upp oss på en lista och hålla alla tummar vi har på att vi får ett jobb. Tydligen har fruktsäsongen förskjutits lite pga översvämningarna som var i Queensland tidigare i år. Men dom tror att säsongen ska komma igång om några veckor och då behövs det folk. Så det gäller att vara på plats

 

Vi var sen på Peterpan och bokade:

*Great Ocean road 26/5

*Flyg från Melbourne till Mackay 29/5

*Buss från Mackay till Airlie Beach där vi kommer stanna en natt innan vi åker ut på landet för att söka jobb.

*Buss från Airlie Beach till Bowen där vi ska hitta ett jobb (är planen i alla fall) 30/5

 

Efter att ha jobbat ca. 2 månader är det dags för ett sista äventyr i Australien. Nämligen bege sig in till mitten på landet, till Alice Spring där den berömda Ayers Rock finns. Vi kommer åka buss dit från Townville 8/8. Bussturen tar mer än 24 timmar! Vi kommer sen åka på en 3 dagars tur i små jeepar och utforska ett helt annat landskap än vad vi nu sett. Det är öken och vildmark, Aboriginerna bor också här. Det ska bli häftigt.

*Från Alice Springs flyger vi sen till Sydney för att därifrån ta flyget till Bangkok 13/8

 

Själva Alice Springs äventyret var inte billigt men något som symboliserar Australien och vi kände att det är något som vi inte kan missa. Antagligen kommer vi bara åka till Australien en gång i livet och då gäller det att passa på. Att åka till Alice Spring kostar nästan lika mycket som ALLA aktiviteter vi gjorde på östkusten! Lite galna är vi kanske men man lever ju bara en gång! Vi har nu verkligen något att se fram emot och något som vi kommer jobbar för att tjäna pengar till.

 

På kvällen sen hade vi bingo på vårt hostel. Det var riktigt kul med mycket folk och fina priser. Och gissa vem som vann storvinsten den sista omgången?! Jo jag!!! :D Jag vann ett

6-pack öl, en 4 liters box Goon och en chokladkaka. Kanske har jag tur i spel i alla fall.



Kommentarer
Ida Gustafsson

Åå det är alltid lika kul att läsa dina inlägg och se dina bilder :) Längtar tills nästa gång du skriver så jag vet vad du håller hus :)

Snygga glasögon! Dock va det på tiden att du köpte nya sockar ;)

Lycka till med jobben nu så att ni kommer iväg till Asien! Grattis till vinsten också !!

KRAM Ida

2011-05-28 @ 23:28:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0