7/5 Nabua Lodge → Korovu

Det var stjärnklar himmel igår kväll och vi trodde därför att det skulle bli fint väder idag. Men ack så fel vi hade. Istället vaknade vi alla i vår hydda mitt i natten av att det var ett himla oväder ute med riktigt höga åsksmällar och lysande blixtrar. Efter frukosten slutade det regna och vi fick då en ny chans att se grottorna eftersom vi knappt fick se dom igår. Det var en helt annan upplevelse idag. Vattnet var helt blått inuti grottan och det fanns guider så vi fick simma under grottan så man kom in till en annan grotta. Det var lite läskigt. Men var tvungen att dyka ner och hålla andan i ca.7sek sen hade man bara en ficklampa som lös att följa. Väl inne i andra grottan var det faktiskt riktigt häftigt. Att dom bara har hittat detta stället. Det ska vara fijianer till att komma på sånt här, haha.

 

Efter lunch var det dags att lämna Nabua Lodge för att åka till nästa ö, Korovu. Solen sken inte men vattnet var ändå så himla fint, i alla blåa färger man kan tänka sig! Vi fick en välkomstdrink (juice) när vi kom fram och checkade in i vårt rum med 32 sängar. Solen började titta fram så vi tänkte lägga oss ute och njuta av detta men hann precis bara lägga oss, sen kom regnet. Vi har haft lite otur med vädret nu dom senaste dagarna. Eftersom vi befinner oss på öar är man väldigt beroende av vädret och det finns inte så mycket att göra om det regnar. Så vi tillbringade mestadels av dagen inne på rummet som alla andra också gjorde, lyssnade på musik och läste böcker.

 

Till kvällsmat fick vi värsta goda buffén med kyckling, fisk, grönsaker, ris och pastasallad. Väldigt stor skillnad på maten från förra ön. Äntligen kunde man äta sig mätt.

6 fijianska killar iklädda mastkjol, blomma bakom örat och med vältränade kroppar visade sen upp några olika danser för oss. Riktigt duktiga. Det var sen vår tur att dansa buladansen och macarenadansen.

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0